Traian Băsescu, despre suspendarea din 2012: Mult mai agresiv a fost Antonescu. El a fost CATALIZATORUL

Traian Băsescu a vorbit despre suspendarea din 2012 la fix trei ani de când a avut loc al doilea referendum pentru demiterea sa din funcţia de preşedinte al României şi şi-a amintit că la momentul respectiv totul a fost cauzat de nerăbdarea lui Victor Ponta şi mai ales a lui Crin Antonescu de a prelua puterea.

29 iul. 2015, 20:38
Traian Băsescu, despre suspendarea din 2012: Mult mai agresiv a fost Antonescu. El a fost CATALIZATORUL

Traian Băsescu a spus despre Crin Antonescu că era „nebun” să fie preşedinte şi că Victor Ponta a fost ceva mai temperat şi că s-a lăsat „cel mai greu” convins să forţeze suspendarea şi demiterea sa în 2012.

„A fost o nerăbdare a lui Ponta și a lui Antonescu să ia cât mai repede puterea. Pe de altă parte, Antonescu a avut momente în care a fost nebun să fie președinte. Asta visa. Mult mai agresiv a fost Antonescu în a se stabili suspendarea mea decât Ponta. Ponta s-a lăsat cel mai greu convins”, a spus Băsescu.

Întrebat de ce a dispărut Crin Antonescu din peisajul politic, fostul președinte a declarat: „La Crin Antonescu trebuie să vă uitați la profilul lui psihologic. El este un jucător de poker. Tot circul cu demisiile lui a fost un joc de poker din care nu s-a mai putut opri. A blufat de fiecare dată. El a fost catalizatorul principal (la suspendare, n.r.)”.

Traian Băsescu a precizat că și la suspendarea din 2007 , și la cea din 2012 a primit mesaje de susținere din partea SUA. „La prima suspendare a venit la mine acasă McCain. A sărit în avion și a venit acasă la mine împreună cu ambasadorul SUA să îmi spună că am tot suportul lor. Același tip de mesaj l-am primit și în 2012. Mesajul a fost rotund pentru toate structurile statului.A fost vorba de suport moral, dar în mod categoric etichetarea de acțiune împotriva statului de drept a existat. Îi neliniștea ce se întâmplă de aici înainte decă acestă schimbare se produce”, a mai declarat Traian Băsescu.

Revenind la Crin Antonescu, Băsescu a apreciat că acesta a pierdut şefia PNL şi posibilitatea de a candida la prezidenţiale pe propria strategie: „El tot timpul a jucat să-şi mai securizeze ceva. A făcut paşii înapoi, dar sondajele nu-i mai permiteau să spere când a jucat ultima carte şi a spus: eu nu mai candidez, să candideze altcineva. A pariat pe cuvântul lui Iohannis, care i-a spus că nu va candida. Iohannis a făcut declaraţie publică că nu va candida. De fapt aici a început căderea totală a lui Crin Antonescu: s-a angajat la un procent de 20%, când Iohannis era prim-vicepreşedinte uns. După ce a văzut că n-a ieşit procentul, Crin, pokerist desăvârşit, a jucat la cacealma spunând «mi-am prezentat demisia» şi mizând că şi partenerul şi-o va prezenta. Dar partenerul n-a demisionat.