Traian Băsescu, dezvăluiri fără precedent: Şefii PSD sunt controlaţi de sistem. Nu îndrăznesc să sufle în front

Fostul preşedinte Traian Băsescu a dezvăluit la România TV cum a fost creat sistemul şi cum s-a întărit statul. Traian Băsescu l-a pus la zid şi pe generalul Dobriţoiu pe tema dosarului "Case pentru generali".

21 feb. 2017, 19:18
Traian Băsescu, dezvăluiri fără precedent: Şefii PSD sunt controlaţi de sistem. Nu îndrăznesc să sufle în front

„Toţi din studio vin sa ma acuze pentru sistemul pe care l-am creat. Vreau sa va spun ca sa dormiti linistiti. Îmi asum crearea unui sistem al statului care sa functioneze si caruia sa nu ii mai spuna cate unul care ia si 8 ani de inchisoare, mai ia 6 ani si mai ia nu stiu cat , sa spuna: „întăriţi-va statul, ca eu controlez şi SRI, şi ministere, si orice. Eu imi asum crearea unui sistem puternic, ce nu imi asum si resping abuzurile si adevarurile pe care incercati sa le comnstruiti mincinoase. Nu am pus aceste sistem sa haituiasca oameni, nu am pus acest sistem sa se implice in jocul politic, nu am pus acest sistem sa scoata oamenii incatusati in fata DNA -ului, cu televiziunile chemate si sa dea documente din dosare, asta s-a intamplat dupa 2015. A incerca sa puneti in spatele meu abuzurile unor oameni…vreau sa mai luati nota, domnul şmenar de locuinţe de serviciu ale subofiţerilor. Vreau să luati nota de urmatorul lucru: în momentul de fata niciunul aflat in functie nu mai e numit de mine, Kovesi numita de Iohannis, conducerea SRI numita de Iohannis, conducerea ICCJ de Iohannis. Scoateti-va această marota din cap. Am intarit statul si ma bucur. Dezavuez total abuzurile pe care le fac oameni care au stat prea mult in functii”, a punctat fostul şef al statului la România TV.

PSD stă sub băncile Parlamentului

„Politicul trebuie sa ia masuri, dar atata timp cat PSD sta pe sub bancile Parlamentului şi nu are curaj sa introduca legislatia care trebuie introdusa, nu are curaj să demilitarizeze serviciile secrete. Să îi fie de bine. Nu mai ieşiţi la TV sa schelalaiti degeaba ca sunteţi controlaţi de sistem. Acesta este marele adevăr. Domnule Stefanescu, nu mai tipaţi. Şefii dumneavoastră sunt controlati de sistem, nu indraznesc sa sufle în front”, a subliniat Traian Băsescu.

Dobriţoiu, şmenar de case

„Îl văd pe Dobriţoiu ăsta, ex ministru şi general, condamnat pentru nişte case. Aţi fost condamnat pentru probleme cu locuinţele unor subofiţeri. Dobriţoiu e un şmenar cu locuinţe de serviciu. Ditamai generalul care a cumpărat locuinţe ale subofiţerilor pe care i-a mutat din garnizoană în garnizoană”, a declarat Băsescu la România TV.

La rândul său, Corneliu Dobriţoiu s-a apărat. „Nu e adevărat. A fost un proces politic. Soluţia finală pe care o voi ataca în apel va fi pentru mine. Mi-au dat un an cu suspendare. Băsescu e cel care a făcut şmenuri cu case, nu eu. Domnul Băsescu a şmenuit multe case şi terenuri. Basescu a smenuit case multe si terenuri, dumnealui a fost primar cand viceprimarul cu care avea o relatie de lcuru directa i-a atribuit casa din Mihaileanu. „.

Dobriţoiu este condamnat în primă instanţă la un an de închisoare cu suspendare de Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie in dosarul „Case pentru generali”, în legătură cu achiziţionarea în condiţii ilegale a unei locuinţe de serviciu la preţ subvenţionat.