TRAIAN BĂSESCU, din nou la PMP: Este mai mult ENTUZIASM ca oricând în partid VIDEO

Traian Băsescu a fost din nou la sediul PMP. Fostul preşedinte a participat, luni, la şedinţa Consiliului Executiv Național, iar, la final, a constatat că "este mai mult entuziasm ca oricând în partid".

02 mart. 2015, 14:01
TRAIAN BĂSESCU, din nou la PMP: Este mai mult ENTUZIASM ca oricând în partid VIDEO

Traian Băsescu a declarat, la plecarea de la sediul PMP, că a dorit să se întâlnească şi cu liderii din teritoriu.

„Am avut o discutie care mi-a placut. Partidul e foarte determinat să-ţi consolidere organizaţiile teritoriale şi să se pregătească pentru alegerile din 2016. Cred că este mai mult entuziasm ca oricand in partid”, a spus fostul şef al statului.

Băsescu a precizat că, în ultimele luni, s-au înscris circa 14.000 de membri în partid şi a arătat că va continua să participe la acţiunile PMP.

„Partidul are o şansă bună”, a arătat Băsescu.

Întrebat dacă o va vizita pe Elena Udrea în arest, Traian Băsescu a evitat un răspuns.

De asemenea, întrebat când se va muta în vila RA-APPS din strada Gogol, Băsescu a răspuns: „Întrebaţi-i pe alţii”.

Pe de altă parte, președintele PMP, deputatul Eugen Tomac, a declarat că în cadrul Consiliului Executiv Național (CEN) s-a decis ca până la finele lunii aprilie să se desfășoare alegeri la nivelul tuturor organizațiilor județene ale partidului.

„PMP se află în plin proces de consolidare. Am stabilit în cadrul Consiliului Executiv Național să organizăm în toate organizațiile județene alegeri până la sfârșitul lunii aprilie. De altfel, în acest weekend am avut alegeri în patru organizații — la Neamț, Tulcea, Argeș și Maramureș„, a declarat președintele PMP într-o conferință de presă la finalul ședinței CEN al partidului.

La rândul său, secretarul general al PMP, Dorel Onaca, a precizat că, pentru o cât mai bună organizare la nivel teritorial a PMP, CEN al partidului a luat decizia de a organiza opt zone de lucru în țară și alte opt în diaspora.

„Ținta organizatorică a PMP este ca până la alegerile de anul viitor să fim partidul cu cei mai mulți membri activi din România. Pentru aceasta am creat opt zone de lucru în țară și opt zone de lucru în diaspora. În perioada imediat următoare, coordonatorii de zonă împreună cu președinții organizațiilor județene ale PMP să conceapă un program de guvernare locală și regională și împreună să facă în așa fel încât pe fiecare zonă de lucru să avem constituite organizații puternice stabile, atât la nivelul satelor, comunelor, cât și al orașelor „, a explicat Onaca.

Secretarul general al PMP i-a menționat pe coordonatorii zonali ai partidului: Gabriel Berca — Zona Nord-Est; Claudiu Palaz — Zona Sud-Est Dobrogea; Marin Anton — Zona Sud Muntenia; Marian Vasile Zona — Sud-Vest Oltenia; Roxana Iliescu — Zona Vest; Adrian Gurzău — Zona Nord-Vest; Clement Negruț — Zona Centru; Dorel Onaca — Zona București-Ilfov.

Dorel Onaca a mai precizat că evaluarea privind organizarea la nivel teritorial a PMP se va face în trei etape în cadrul unor reuniuni ale conducerii PMP, care vor avea loc la 15 iunie, 15 septembrie și 15 decembrie.

Secretarul general al PMP a spus că un prim eveniment regional al PMP este programat să se desfășoare pe 21 martie la Timișoara.

Despre prezența fostului președinte Traian Băsescu la reuniunile PMP, inclusiv în diaspora, Tomac a spus, întrebat de presă, că acesta va fi invitat să participe, dar că depinde de el ce va decide.