Traian Băsescu, dineu pentru afacerişti şi Elena Udrea, la Cotroceni. Lider PSD: E o strângere de fonduri

Gest scandalos al lui Traian Băsescu de dragul Elenei Udrea! Preşedintele a fost gazda unui dineu la Palatul Cotroceni, cu oameni de afaceri şi reprezentanţi ai lumii academice, la care invitată specială a fost însă Elena Udrea. Liderii PSD îl acuză pe preşedinte că, în realitate, foloseşte Administraţia Prezidenţială ca să o promoveze pe favorita sa în cursa electorală.

29 sept. 2014, 20:36
Traian Băsescu, dineu pentru afacerişti şi Elena Udrea, la Cotroceni. Lider PSD: E o strângere de fonduri

Traian Băsescu a strâns la Cotroceni sute de invitaţi, de la oameni de afaceri, până la personaje cheie precum amabsadorul Rusiei ori fostul şef al SRI Virgil Măgureanu. De asemenea, au fost şi lideri politici, inclusiv democrat-liberalul Valeriu Stoica. Invitatul special a fost însă Elena Udrea, candidatul PMP la alegerile prezidenţiale 2014, informează România TV.

„S-a insistat mult ca elitele sa faca efoturi in politica”, a declarat fostul şef al SRI, Virgil Măgureanu, la plecarea de la eveniment.

Oficial, evenimentul de la Cotroceni a fost organizat de aşa-zisul Club Politic, un ONG despre care însă nimeni n-a auzit şi care ar avea în spate un personaj cunoscut pentru relaţia sa cu PDL. Presa nu a avut acces la dineul găzduit chiar de Traian Băsescu.

Ponta, despre întâlnirea Clubului Politic la Cotroceni: Nu am fost invitat, dar şi dacă eram, nu mă duceam

Liderii PSD susţin că, în realitate, recepţia de la Cotroceni a fost doar un pretext pentru promovarea electorală a Elenei Udrea.

„E prima data cand aud de acest club politic. Probabil, in stilul american, a fost o adunare pentru strangere de fonduri. Campania electorala se face cu bani grei. Traian Basescu vrea sa foloseasca institutia prezidentiala ca sa mareasca gradul de credibilitate al candidatei favorite”, spune senatorul social-democrat Georgică Severin, citat de România TV.

Este a treia zi consecutiv când Traian Băsescu participă împreună cu Elena Udrea la un eveniment, după ce a însoţit-o la congresul PNŢCD şi a băut cu ea bere într-o crâşmă din Capitală.