Traian Băsescu face campanie pe faţă pentru PMP. Preşedintele a semnat PETIŢIA contra accizei VIDEO

Preşedintele s-a alăturat partidului pe care îl păstoreşte, PMP, în campania de strângere de semnături anti-acciză. Vineri dimineaţă, Băsescu a mers la unul dintre corturile Mişcării Populare şi a semnat petiţia iniţiată de partidul Elenei Udrea contra creşterii accizei la carburanţi.

RomaniaTV.net
14 mart. 2014, 09:27
Traian Băsescu face campanie pe faţă pentru PMP. Preşedintele a semnat PETIŢIA contra accizei VIDEO

Traian Băsescu a mers pe jos până la cortul PMP, întrucât nu a găsit un loc de parcare. Deşi a părut că vrea să traverseze printr-un loc nepermis, la vederea camerelor de luat vederi preşedintele a înaintat până la trecerea de pietoni şi a aşteptat regulamentar până la culoarea verde.

După ce a semnat petiţia, Traian Băsescu a primit şi un măr verde, simbolul PMP, iar apoi a cerut încă unul pentru nepoţica sa. „Dar să fie unul mai mare”, a specificat preşedintele. „Ce faci, mă? Tu nu semnezi aici să nu-ţi mai pună nenea Ponta taxe pe combustibil?”, i-a spus Băsescu unui puşi aflat prin zonă

Deşi a semnat petiţia contra accizei la carburanţi, preşedintele a precizat că nu va participa şi la mitingul organizat de PMP. „La miting nu particip, dar le-am promis că voi semna petiţia pentru că eu consider că taxa de 42 de bani pe litrul de benzină sau motorină este inutilă deoarece bugetul de stat nu avea nevoie de banii ăştia. (…) Eu nu sunt un politician care să nu ştie ce înseamnă să sacrifici populaţia uneori. Am fost în situaţia din 2010 când pur şi simplu nu aveam bani să plătim salariile şi eram în situaţia în care trebuia să dăm afară 200.000 de oameni peste noapte sau să reducem salariile. Azi nu suntem într-o astfel de situaţie (…) Încasările pe ianuarie şi februarie sunt confom planificării, fără să fie taxa pe combustibil. Din aprilie vom simţi şi efectele taxei pe stâlp care nu sunt mici şi ce s-a dat pensionarilor 4% ca indexare se alege praful”, a explicat preşedintele.