Traian Băsescu îi dă o veste proastă lui Dragnea: PSD l-a boicotat pe el la referendum. Şi eu l-aş scoate pe tarabă

Fostul preşedinte Traian Băsescu a declarat sâmbătă seara, la România TV, că prin referendumului pentru căsătorie este o notă de plată din partea românilor pentru Biserica Ortodoxă. Fostul preşedinte mai susţine că PSD l-a boicotat pe Liviu Dragnea cu ocazia referendumului.

RomaniaTV.net
13 oct. 2018, 18:45
Traian Băsescu îi dă o veste proastă lui Dragnea: PSD l-a boicotat pe el la referendum. Şi eu l-aş scoate pe tarabă

Fostul preşedinte Traian Băsescu a declarat, sâmbătă seară, că mulţi ani de acum înainte ”nimeni nu va mai avea curaj” să promoveze un referendum pentru redefinirea familiei. Băsescu spune că scrutinul nu a captat atenţia românilor pentru că ”nu i-au văzut rostul”. În plus, fostul şef de stat afirmă că românii au administrat o lecţie bisericii şi politicienilor.

„A fost o plată pentru două instituții din România. Biserica a primit și ea o notă de plată. Oamenii au observat că Dragnea voia să-și facă un piedestal de relansare din succesul referendumului și a vrut să confiște problema familiei, pe care noi românii o resimțim toți. Eu nu aveam nevoie să-mi mai confirm încă o dată că opțiunea mea este căsătoria dintre femeie și bărbat”, a declarat Traian Băsescu.

„L-a boicotat partidul pe Dragnea însuși. Și eu aș scoate pe tarabă un asemenea lider. Așa pătește orice lider care se desprinde de propriul lui partid”, a mai declarat Traian Băsescu la România TV.

Citeşte şi: Dragnea, referitor la poziţia BOR despre referendum: Sunt un om religios, mă abţin cu mare greutate să dau răspuns

”Acest referendum nu va fi reluat. Nimeni nu va mai avea curaj ani buni de acum înainte să promoveze un referendum pe această temă. Pe de altă parte, trebuie să recunoaştem: a fost şi o temă căreia românii nu i-au văzut rostul, ştiind că 90 la sută dintre români sunt pe ideea: familia e din mine şi soţul sau soţia mea”, a declarat, sâmbătă seară, la România TV, fostul preşedinte Traian Băsescu.

Acesta a spus că referendumul nu a destrămat populaţia. ”Parcă a liniştit-o pentru că s-au liniştit principalii vectori de propagandă. Partidele, biserica s-au băgat toţi la cutie şi-şi ling rănile pentru lecţia pe care le-a administrat-o electoratul. Îşi ling rănile pentru că nici lor nu le vine să cread că au fost sancţionaţi atât de rău”, a mai spus Băsescu.

Acesta nu susţine ideea scoaterii pragului de validare au unui astfel de referendum. ”Ce te faci dacă vin trei oameni la vot? Am redus la absurd o prezenţă la referendum, nu cred că s-ar înregistra 2 la 1, dar se pot înregistra câteva mii, împotriva la câteva sute. Ce te faci cu ceilalţi 18 milioane de electori?”, a mai spus Băsescu.

Prezenţa la vot la referendumul pentru redefinirea familiei în Constituţie a fost de 21,10%, iar din totalul de voturi exprimate, 91,56% au fost „Da”, 6,47% au fost „Nu”, iar restul au fost nule, a anunţat luni preşedintele Biroului Electoral Central, Marius Ionel Ionescu, după centralizarea proceselor verbale din toate secţiile de votare.

Referendumul este valid dacă prezenţa la vot este de 30 la sută, iar 25 la sută sunt voturi valabile.