Traian Băsescu îl atacă şi pe premier prin ministrul Agriculturii: Cioloş are o mare problemă

Traian Băsescu afirmă că ministrul Agriculturii, Achim Irimescu, este iresponsabil atunci când spune că "românii mănâncă gunoaie", iar în cazul în care nu minte, premierul Cioloş are o mare problemă, deoarece a fost comisar european pentru Agricultură. Fostul preşedinte mai spune că Irimescu ar trebui să sesizeze Parchetul cu dezvăluirile sale.

03 apr. 2016, 05:11
Traian Băsescu îl atacă şi pe premier prin ministrul Agriculturii: Cioloş are o mare problemă

Traian Băsescu a calificat drept „minciuni” afirmaţiile ministrului Agriculturii Achim Irimescu importul şi comercializarea unor produse alimentare expirate, spunând că aceleaşi mărfuri se găsesc şi în hipermarketurile din Germania sau Franţa. El a adăugat însă că, în cazul în care astfel de informaţii ar fi reale, atunci premierul Dacian Cioloş, care a fost comisar europeam pe agricultură, ar avea o mare problemă.

Legat de afirmaţile lui Irimescu că mâncăm gunoaie, păi şeful lui a fost comisar pentru agricultură. Dacă ne spune Irimescu, care a fost funcţionar, mai jos de nivelul mediu, pe lângă Comisia Europeană, lucrul acesta şi nu ni l-a spus Cioloş, care era comisar european, înseamnă că Cioloş a tăinuit, ceea ce este foarte grav. În cazul în care Irimescu nu este vreun iresponsabil şi e un om care vorbeşte informat înseamnă că Cioloş are o mare problemă. De ce nu ne-a spus-o Cioloş când era comisar sau acum, după ce şi-a terminat mandatul de la Bruxelles, mai ales că vine de pe funcţia de consilier al preşedintelui Comisiei Europene, ceea ce înseamnă că are toate informaţiile”, a declarat Traian Băsescu pentru Mediafax.

Referindu-se şi la afirmaţiile potrivit cărora, în timpul mandatului său de preşedinte, ar fi plecat din România către Elveţia, cu camionul 35 miliarde de euro, Traian Băsescu a mai spus că „dacă omul este iresponsabil nu trebuie dat doar afară din guvern trebuie şi internat undeva, se pare că are o boală.”

„Dacă însă este adevărat ceea ce spune, ar trebui să se ducă imediat la Parchetul General şi să informeze despre acest lucru. Este grav să spui că s-au scos bani cu camioanele şi eu sunt convins că şefa parchetului general care era Kovesi atunci îl va putea lămuri sau şefa DNA de acum îl va putea lămuri dacă este adevărat sau nu. Dacă nu, poate încearcă la SRI unde şi în perioada la care face referire şi acum prim-adjunct era domnul general Coldea. Sau dacă nu, poate încearcă la şeful vămilor din acea perioada sau dacă nu la şeful poliţiei de frontieră, care era acelaşi şi atunci şi acum” a declarat Băsescu, pentru MEDIAFAX.

Fostul şef al statului a mai spus că nu este posibil să faci astfel de afirmaţii publice dacă nu ai elemente şi dacă nu ai informat instituţiile statului. „Dacă însă omul are dreptate înseamnă că toate instituţiile pe care le-am pomenit, care niciuna nu m-a informat, trebuie să recunosc au responsabilităţi în cea ce s-a întâmplat. Părerea mea este că omul are ceva la cap, dar s-ar putea să mă înşel şi omul să fie perfect sănătos şi atunci este de mirare că nu s-a dus să facă un denunţ” a conchis fost şef de stat.

Ministul Agriculturii, Achim Irimescu, a declarat într-un interviu acordat Ziarului Financiar că i s-a povestit că, în ultimii cinci ani de mandat ai lui Traian Băsescu, din România au ieşit 35 de miliarde de euro, încărcaţi în camioane care au luat drumul Elveţiei.

Citeşte şi: Traian Băsescu îl atacă pe ministrul Achim Irimescu: „Un dezaxat care trebuie arestat sau dus la ospiciu”