Traian Băsescu, întâlnire de taină cu un fost ofiţer SRI. „Se pregătesc dosare fabricate”

Adrian Radu, fostul ofiţer SRI cu care Traian Băsescu s-a întâlnit în secret într-un parc din Capitală, a dezvăluit, miercuri seară, ce a discutat cu fostul preşedinte vreme de aproximativ trei minute.

29 apr. 2015, 19:48
Traian Băsescu, întâlnire de taină cu un fost ofiţer SRI. „Se pregătesc dosare fabricate”

Adrian Radu a recunoscut, la B1 TV, că a avut de multe ori discuţii cu Traian Băsescu pe tema unor anchete, însă a punctat că întâlnirea surprinsă de paparazzi în parcul Herăstrău a fost una întâmplătoare şi că speculaţiile potrivit cărora ar fi avut documente secrete pe care să le prezinte fostului şef al statului sunt aberaţii.

„Întâlnirea a durat trei minute, am vorbit câteva lucruri esenţiale şi fiecare şi-a văzut de drumul lui. Nu mi-aş permite să-i cer informaţii, doar să-l întreb despre anumite lucruri. Şi l-am întrebat. (…) Din nefericire şi pentru cei din SRI care fac ilegalităţi, încă am foarte multe antene. Domnului Băsescu i se pregătesc multe dosare fabricate. Dacă s-ar face un dosar pe bune nu m-ar interesa„, a spus Adrian Radu, la B1 TV.

Fostul ofiţer SRI, care spune că fostul preşedinte îl cunoaşte mai mult în calitate de ziarist, a spus că şi-a dat seama că el şi Traian Băsescu erau „filaţi”, dar a sublinait că întâlnirea a fost „întâmplătoare”. „N-am vorbit decât despre vreme. Dânsul a făcut câţiva paşi spre mine, ofiţerii SPP erau la cinci metri. După ce am plecat de la această întâlnire întâmplătoare, am luat-o prin parc, am trecut pe lângă fata domniei sale, mi-am dat seama că sunt eu filat. Am început să mă opresc, m-am uitat în spate…”, a povestit Adrian Radu, care a calificat rept „o aberaţie, o tâmpenie” discuţia potrivit căreia i-ar fi putut pune la dispoziţie fostului şef al statului documente secrete.