Traian Băsescu, invitat la întronizarea Papei Francisc. „Este un moment politic important”

Preşedintele Traian Băsescu a fost invitat la Vatican pentru a participa la întronizarea Papei Francisc, în data de 19 martie, a declarat, la România TV, consilierul prezidenţial Cristian Diaconescu. Alături de preşedintele României vor fi prezenţi cei mai importanţi lideri ai lumii.

RomaniaTV.net
17 mart. 2013, 18:16
Traian Băsescu, invitat la întronizarea Papei Francisc. „Este un moment politic important”

„Invitaţia este analizată, orice fel de invitaţie este analizată, mai ales când este vorba de reprezentaţia României, se tratează extrem de serios: care este palierul de contacte, care sunt mesajele care urmează să fie transmise, în ce măsură există oportunităţi şi pentru discuţii bilaterale într-un astfel de cadru. (…) În momentul în care se dă acordul pentru această invitaţie atunci vom face publică această vizită„, a declarat Cristian Diaconescu pentru România TV.

În data de 13 martie, conclavul cardinalilor electori l-a ales pe succesorul lui Benedict al XVI-lea pe Tronul de la Vatican. Cel de-al 226-lea Papă este argentinianul Jorge Mario Bergoglio, care şi-a luat numele de Papa Francisc.

Este important pentru liderii lumii să participe. Este important şi pentru Angela Merkel care a confirmat că va fi prezentă, vicepreşedintele SUA, Joe Biden, traversează Oceanul pentru o vizită de 24 de ore, alţi şefi de stat din America Latină şi din întreaga Europă, Casele Regale sunt reprezentate. Este un moment politic important”, a mai precizat Cristian Diaconescu.

CITEŞTE ŞI PREMIERĂ ISTORICĂ: Patriarhul Constantinopolului va asista la întronizarea Papei Francisc