Traian Băsescu: Iohannis a jucat ireproşabil cartea punerii la zid a PSD. Merge în Parlament să-şi bifeze victoria

Preşedintele PMP, Traian Băsescu a declarat că preşedintele Iohannis ”a jucat perfect cartea punerii la zid” a PSD, iar mesajul pe care îl va transmite, marţi, Parlamentului, reprezintă o consemnare a victoriei.

06 feb. 2017, 20:54
Traian Băsescu: Iohannis a jucat ireproşabil cartea punerii la zid a PSD. Merge în Parlament să-şi bifeze victoria

„Pesediştii aroganţi, ca întotdeauna. Ei sunt umili până când câştigă; după ce au câştigat, intervine aroganţa. Dragnea a crezut că toată lumea ea a lui şi că-i bărbatul numărul 1 al ţării. Corect sau incorect, (…) Iohannis a jucat ireproşabil cartea punerii la zid a PSD, a jucat perfect”, a declarat Traian Băsescu.

Întrebat dacă Iohannis se duce marţi la Parlament pentru a-şi bifa victoria, Băsescu a răspuns: ”Bineînţeles! Şi eu aş face la fel.”

Preşedintele PMP a spus că nu a mers la proteste pentru că a vrut să evite escaladarea situaţiei, trecând şi el prin momente similare în vremea când era preşedinte al României.

Citeşte şi:  Liviu Dragnea aşteaptă de la Iohannis un apel la stabilitate: „Avizăm iniţiativa referendumului”. Ce spune liderul PSD despre proteste

”Faptul că li se strigă «La puşcărie» când Ponta cu liberalii adunau pe stadioane oameni care strigau «Băsescu la puşcărie» Dumnezeu nu bate cu parul. În 2011 au adus 50.000 de oameni în Capitală, iar Ponta striga ca un descreierat că jandarmii au glonţ pe ţeavă şi că vor să tragă în ei. Dincolo de nişte probleme personale pe care le am, am fost reţinut pentru că am trăit momente în care nişte ticăloşi de politicieni incitau minţind”, a spus Băsescu, citat de News.ro.

Klaus Iohannis se adresează Parlamentului, marţi, de la ora 12, cu un mesaj legat de modificarea codurilor penale şi de reacţiile generate de aceasta. Liderii coaliţiei guvernamentale i-au cerut ca mesajul să conţină şi un apel la calm, în contextul amplelor proteste în mai multe oraşe ale ţării.

Citeşte şi: Klaus Iohannis: Modificările legislaţiei penale trebuie aduse în atenţie şi de la tribuna Legislativului. Vă invit să mă urmăriţi!

Preşedintele Iohannis a trimis, vineri, o scrisoare preşedinţilor celor două Camere ale Parlamentului prin care le-a adus la cunoştinţă intenţia sa. „Doresc să adresez Parlamentului un mesaj referitor la modificările aduse de către Guvern legislaţiei penale, precum şi la evenimentele generate de acestea. Vă propun ca data prezentării mesajului în şedinţa reunită a celor două Camere ale Parlamentului să fie data de 7 februarie 2017, ora 12.00. Vă rog să primiţi asigurarea întregii mele consideraţii”, se arată în scrisoare.

Chiar dacă Guvernul a aborgat mult contestata OUG 13/2017, preşedintele va aborda acelaşi subiect pe care l-a anunţat iniţial. ”Mâine, la ora 12:00, mă voi adresa Parlamentului României. Modificările legislaţiei penale iniţiate de Guvern, care au generat o puternică reacţie civică, trebuie aduse în atenţie şi de la tribuna Legislativului. Vă invit să mă urmăriţi!”, a scris preşedintele, luni, pe Facebook.