Traian Băsescu îşi justifică atacul asupra Liviei Stanciu: Mă simt liber să fac orice afirmaţie despre orice magistrat

Tarian Băsescu şi-a justificat atacul recent împotiva Liviei Stanciu, preşedinta Înaltei Curţi de casaţie şi Justiţie, numită de preşedintele Klaus Iohannis judecător la Curtea Constituţională. Fostul preşedinte spusese că această numire este un cadou al lui Klaus Iohannis pentru că ar fi fost ajutat în procesele sale de la Înalta Curte.

13 iun. 2016, 08:48
Traian Băsescu îşi justifică atacul asupra Liviei Stanciu: Mă simt liber să fac orice afirmaţie despre orice magistrat

Traian Băsescu afirmă că se simte liber să facă orice declaraţie despre magistraţi, atâta vreme cât şi procurorii au spus despre el, în cadrul procesului lui Mircea Băsescu, că ar fi putut face intervenţii în justiţie din postura de şef de stat.

„Ieri seară, am afirmat la un post de televiziune că doamna Livia Stanciu a fost numită de Peşedintele Iohannis în funcţia de judecător la CCR ca recompensă pentru serviciile făcute acestuia din urmă. Mă refeream la amânarea procesului de incompatibilitate şi la aprobarea judecării revizuirii şi strămutării procesului casei din Sibiu. Şi îmi menţin afirmaţia. 

Mulţi au strigat “blasfemie”. Eu spun categoric, nu!

Şi iată de ce. Atâta timp cât în procesul fratelui meu, săptămâna trecută, în şedinţa publică a Curţii de Apel Constanţa, un procuror DNA afirmă nici mai mult, nici mai puţin, că, eu în calitate de Preşedinte al României, puteam face intervenţii la Curtea de Apel Craiova în favoarea lui Bercea Mondial (dacă tot nu au găsit probe ale intervenţiei fratelui meu), fără nicio urmă de probă, mă simt absolut liber să fac orice afirmaţie despre orice magistrat din România. 

Până la urmă, şi magistraţii sunt obligaţi la minimă decenţă”, a scris Traian Băsescu pe Facebook.

Fostul preşedinte Traian Băsescu a declarat la România TV că numirea Liviei Stanciu la CCR este o greşeală.

„Livia Stanciu a fost numită la Curtea Constituţională pentru că i-a făcut două servicii majore lui Iohannis. Nu l-a declarat incompatibil înainte de campania electorală sau chiar în timpul campaniei şi doi: prin influenţă, a trimis la rejudecare la o curte mai binevoitoare sau controlată procesul pierdut definitiv pentru casa luată cu fals constatat de judecători”, a subliniat Traian Băsescu la România TV.

„Nu zic că au fost negocieri între Stanciu şi Iohannis. E pur şi simplu mulţumirea lui Iohannis că l-a scos din belea de 2 ori. Odată putea să nu mai fie preşedinte dacă se judeca la timp procesul cu ANI. Îi datorează mandatul. Doar pentru 2 persoane s-a făcut rejudecarea unei hotărâri definitive: în cazul Rarinca şi în cazul casei lui Iohannis”, a explicat fostul preşedinte.

Citeşte şi: Traian Băsescu a dezvăluit de ce a fost numită Livia Stanciu la CCR. „I-a făcut două servicii majore lui Iohannis”