Traian Băsescu, lămuriri despre plecarea soţiei sale de acasă: Pentru soţia mea şi pentru mine este umilitor

Maria Băsescu l-a lăsat singur pe Traian Băsescu în Vila lac 3. Soţia fostului preşedinte s-a mutat zilele trecute în casa Elenei Băsescu. Fostul preşedinte a reacţionat în urma zvonurilor care anunţă un iminent divorţ în familia lui.

RomaniaTV.net
22 mart. 2015, 18:44
Traian Băsescu, lămuriri despre plecarea soţiei sale de acasă: Pentru soţia mea şi pentru mine este umilitor

Traian Băsescu a rămas singur până când se va muta în fosta locuinţă a Mioarei Roman, locuinţă aflată acum în curs de renovare. În ultimele zile s-a vorbit public despre faptul că fostul şef de stat a rămas singur la vila de protocol, după ce soţia, Maria Băsescu, s-ar fi mutat cu fiica cea mică. Unii au scris că fosta primă doamnă s-a dus s-o ajute pe mezina familiei cu nepoţii- Sofia Anais şi Traian junior. Alţii, însă, au scris despre un divorţ în familia Băsescu- divorţul dintre Traian şi Maria Băsescu. Întrebat de jurnaliştii România TV cât este de adevărat că soţia domniei sale s-a mutat cu fiica cea mica şi, dacă este adevărat, de ce s-a mutat, Traian Băsescu a răspuns.

„Pentru soţia mea şi pentru mine este umilitor să dăm dezminţiri la astfel de minciuni după 40 de ani de căsnicie dusă cu deplin respect unul faţă de celălalt”, a spus fostul preşedinte.

Ştirile despre despărţirea fostului cuplu prezidenţial au fost, însă, alimentate mereu de relaţia mult prea strânsă pe care Traian Băsescu o are cu Elena Udrea. Udrea a ajuns să apară până şi-n fotografiile de familie ale fostului preşedinte şi era prietenă declarată cu fiica cea mică a lui Traian Băsescu, EBA. La un moment dat, Elena Băsescu spunea că, dacă ar fi aflat că între tatăl ei şi prietena ei Udrea ar fi fost vreo relaţie amoroasă, ea nu s-ar fi putut apropia de Elena Udrea.

Fostul şef al statului insită că cei 40 de ani ai căsniciei sale au fost plini de respect între soţi. Ultimii 10 ani din această căsnicie au fost, însă, ani grei pentru Maria Băsescu. Întâmplările şi umilinţele pe care a trebuit să le îndrume prima doamnă a ţării sunt greu de suportat pentru orice femeie cuminte, liniştită, dedicată familiei.

Viaţa de familie a Mariei Băsescu

Potrivit România TV, Maria Băsescu a fost folosită ca imagine în campaniile electorale, a fost martoră la construirea relaţiei dintre Traian Băsescu şi Elena Udrea şi a privit cu familia sa a ajuns în linia întâi a scandalurilor politice. Relaţia politică dintre Elena Udrea şi Traian Băsescu durează de mai bine de 10 ani, timp în care zvonurile şi comentariile despre o relaţie amoroasă între cei doi au pus-o pe Maria Băsescu într-o situaţie dificilă.

Şi Elena Udrea şi Traian Băsescu s-au grăbit să nege că ar avea o relaţie mai mult decât profesională.

Anul trecut, în luna mai, Traian Băsescu a declanşat un uriaş scandal implicându-se în campania electorală pentru europarlamentare în favoarea Elenei Udrea şi a partidului condus de aceasta. Iar Maria Băsescu a ajuns, din nou, armă politică, de data aceasta pentru blonda prezidenţială. Soţia fostului preşedinte a purtat atunci un tricou cu însemnele PMP şi cu mesajul: Made me do it, care, în traducere liberă înseamnă: m-au obligat să fac asta.

Anul trecut, în plină campanie electorală, obosită şi îngândurată, Maria Băsescu şi-a însoţit soţul la câteva dintre evenimentele la care acesta a participat, deşi zvonurile anunţau un iminent divorţ între cei doi. Administraţia prezidenţială a negat printr-un comunicat de presă că preşedintele ar avea probleme în familie.

Doamna Maria Băsescu precizează că această informaţie este una falsă şi este regretabil faptul că anumiţi jurnalişti au lansat în spaţiul public asemenea afirmaţii de natură să afecteze viaţa şi imaginea familiei Băsescu”, scria într-un comunicat de presă dat de Administraţia Prezidenţială, în numele primei doamne.

Viaţa de familie a Mariei Băsescu n-a fost, însă, aşa cum a visat. Soţia lui Traian Băsescu a rămas singură acasă imediat după căsătorie pentru că soţul a plecat pe mare. Pentru că stătea mai mult singură, Maria a devenit o femeie închisă, retrasă şi timidă. Cu ani în urmă, într-un interviu acordat revistei Ochiul Soacrei, soţia lui Traian Băsescu mărturisea că foarte mult timp a vorbit doar cu câinele. 

„Veniţi în Bucureşti, fără prieteni… am dat telefoane la Constanţa şi am vorbit cu rudele, cu prietenii de acolo. Asta vreo două luni. Până a venit nota de telefon, aproape 60.000. Soţul meu s-a supărat foarte tare. Aşa că de atunci am vorbit numai cu Dick”, povestea Maria Băsescu.

„La noi în familie există mentalitatea că femeia trebuie să stea la bucătărie. Să vă povestesc ceva. Când era mai mică, fata mea cea mare a venit acasă foarte uimită şi mi-a spus: „Mama, unchiul Vasile spală vasele.” Se mira pentru că pe soţul meu nu-l văzuse niciodată făcând treabă. Cea mică, ea ţinea mereu cu taică-su, a sărit ca arsă: „Cum, nu-ţi aduci aminte, anul trecut, când tata a venit acasă cu o plasă de pâine?”, mai povestea, în acelaşi interviu, Maria Băsescu.

Nu puţine au fost momentele în care Maria Băsescu a fost pusă de soţul ei în situaţii jenante în public. Luat de valul popularităţii Traian Băsescu a uitat că a venit însoţit de prima doamnă şi, mai mult, era să plece fără ea de la evenimentele la care au participat împreună.

Alteori, Traian Băsescu a glumit în public pe seama soţiei sale sau de dragul voturilor, nu a intervenit atunci când aceasta s-a aflat într-una din cele stânjenitoare momente publice.