Traian Băsescu: Legile justiției propuse de Toader au destule deficiențe, dar introduc și elemente extrem de necesare

Traian Băsescu a declarat, sâmbătă seară, la România TV că proiectul privind modificarea legilor justiției propus de ministrul Justiţiei Tudorel Toader are "destule deficiențe", dar introduce și "elemente extrem de necesare".

RomaniaTV.net
01 oct. 2017, 19:23
Traian Băsescu: Legile justiției propuse de Toader au destule deficiențe, dar introduc și elemente extrem de necesare

Secția de procurori a votat in corpore împotriva legilor justiției propuse de Tudorel Toader, care au (…) destule deficiențe, dar introduc și elemente extrem de necesare justiției. De partea cealaltă — 8 voturi, în care au fost 6 judecători, în frunte cu președinta Înaltei Curți de Casație și Justiție, și cei 2 reprezentanți ai societății civile. (…) Este clar că proiectele de legi, așa cum sunt ele făcute, vizează câteva elemente, printre care reașezarea judecătorului acolo unde îi este locul. (…) Publicului i s-a lăsat impresia că justiția se face în parchete, că acolo vezi oamenii cu cătușe …„, a declarat Traian Băsescu, la România TV

Referindu-se la raportul privind rezultatele controlului realizat la Direcția Națională Anticorupție (DNA), care a fost finalizat de către Inspecția Judiciară, Băsescu a spus că acesta „nu va produce efecte”.

Indiferent care este conținutul raportului, el nu va produce efecte. Dacă este un conținut favorabil DNA, va rămâne așa cum este. Dacă este un conținut nefavorabil DNA, va fi invalidat în CSM. Și aduc aici ca argument ultimul vot din CSM, pe legile justiției, în care a fost 10 la 8, 10 la 8 în condițiile în care toți procurorii au votat împotriva proiectelor de lege a justiției, plus trei judecători„, a precizat Băsescu.