Traian Băsescu şi Liviu Dragnea, mesaje emoţionant la moartea lui Neagu Djuvara

Fostul preşedinte Traian Băsescu a postat pe Facebook un mesaj emoţionant după ce istoricul Neagu Djuvara a încetat din viaţă. Şi preseşdintele PSD Liviu Dragnea a postat pe Facebook un mesaj de adio.

RomaniaTV.net
25 ian. 2018, 14:07
Traian Băsescu şi Liviu Dragnea, mesaje emoţionant la moartea lui Neagu Djuvara

„Drum bun, Neagu Djuvara. Ai plecat la stele, dar ne-ai lăsat opera ta, dragostea ta pentru ţară, pentru cultură, pentru oamenii acestui pământ. Un om care a plecat dintre noi cu sufletul împăcat pentru că el singur ne-a iubit pe noi, pe români, poate, mai mult decât l-am iubit noi toţi la un loc”, a scris Traian Băsescu pe Facebook.

„România a pierdut astăzi una dintre cele mai mari valori! Un intelectual desăvârșit, Neagu Djuvara reprezintă un reper de moralitate și civism, un om care s-a luptat întreaga sa viață pentru interesele României și ale românilor. Dumnezeu să-l odihnească!”, a scris Liviu Dragnea pe Facebook.

Neagu Djuvara a încetat din viață la 101 ani. A fost una dintre cele mai îndrăgite personalităţi culturale ale României, apreciat pentru spiritul său viu, pentru eleganţa şi pentru erudiţia sa.

Neagu Djuvara a fost unul dintre cei mai respectați și cunoscuți istorici ai României. A fost istoric, romancier, filozof și diplomat. Neagu Djuvara a fost prezent în ultimii ani în spațiul public criticând deopotrivă întreaga clasă politică românească și ținând stindardul nevoii de schimbare a mentalității societății românești pentru a se putea dezvolta normal și frumos.

El era internat de o lună la spitalul Victor Babeș, având probleme de sănătate, unde s-a stins din viață în jurul orei 13. Neagu Djuvara a fost prezent în ultimii ani în spațiul public criticând deopotrivă întreaga clasă politică românească și ținând stindardul nevoii de schimbare a mentalității societății românești pentru a se putea dezvolta normal și frumos.