Traian Băsescu: Moţiunea PSD nu va trece dacă UDMR nu face un compromis MIZERABIL. PSD a făcut o PROSTIE politică

Traian Băsescu a declarat vineri, la România TV, că interesul partidului său, PMP, este ca PSD să se şubrezească şi mai mult decât este în prezent şi a apreciat că moţiunea de cenzură depusă de social-democraţi împotriva propriului guvern este o "demonstraţie de prostie politică".

RomaniaTV.net
16 iun. 2017, 17:17
Traian Băsescu: Moţiunea PSD nu va trece dacă UDMR nu face un compromis MIZERABIL. PSD a făcut o PROSTIE politică

Preşedintele PMP, Traian Băsescu, spune că „balamucul” este specific PSD şi că acţiunile din ultimele zile au „betonat” chiar şi pe plan extern impresia că PSD este un partid „care nu respectă regulile statului în care chiar conduce guvernul. „Atmosfera pare a fi cea de la suspendarea mea din 2012, cu blocarea Monitorului Oficial, cu ocuparea funcţiilor importante în stat. E specific PSD-ului balamucul. Nu au învăţat nici până la ora asta că un stat se conduce după Constituţie. Ce fac ei întrece orice măsură şi ştiu că sunt semnale din exterior că ceea ce a făcut PSD vine să betoneze impresia din 2012. Este un partid care nu respectă regulile statului în care chiar conduce guvernul”, a spus Traian Băsescu.

Fostul preşedinte crede că în situaţia retragerii sprijinului politic, Sorin Grindeanu ar fi fost normal să demisioneze din funcţia de prim ministru. „Eu mi-i doresc pe amândoi sancţionţi pentru situaţia în care pun ţara, şi pe Grindeanu, şi pe Dragnea. Dragnea nu mai are de ce să rămână preşedinte al PSD după ce a făcut. S-a descalificat şi a arătat că înţelege politica la nivel naţional la nivel de CJ Teleorman, unde făcea ce voi cu majoritatea lui. Şi acum are o majoritate, dar cred că nu-i va reuşi”, a punctat Băsescu.

Liderul PMP a afirmat, pe de altă parte, că înţelege „revolta” lui Sorin Grindeanu: „Până alaltăieri Dragnea ne-a spus că el conduce. E o realitate că el îi suna pe miniştri: fă aia, fă aia, nu face aia, blochează finanţările către primării. Acest blocaj s-a făcut din ordinul lui Dragnea către dna Shhaideh. Dragnea a numit miniştri, Grindeanu nu a avut nicio responsabilitate şi nu l-a băgat nimeni în seamă la formarea cabinetului. Dragnea a condus miniştrii în relaţie directă, peste capul lui Grindeanu şi cred că la el a intervenit o revoltă legată de nedreptate, dincolo de păcatul originar de a fi acceptat să fie numit prim ministru ca o slugă. În Parlament i-a citit Dragnea lista de miniştri, nu el. Aduceţi-vă aminte că nu rostea o frază fără să înceapă cu „aşa cum a spus domnul preşedinte Liviu Dragnea…”. Ăsta e Grindeanu, un oportunist fără scrupule. Dar este clar că are o mare frustrare că i se reproşează lucruri pe care nu le-a controlat. Amândoi sunt doi indivizi care nu au ce căuta în politică. Eu cred că moţiunea de cenzură nu va trece dacă UDMR nu face un compromis mizerabil. Aici probema e care dintre cei doi va fi salvat? Eu cred că nu merită niciunul, dar din păcate unul va fi salvat temporar, iar altul se va duce în abisurile politicii”.

„Partidele care nu sunt la guvernare ar trebui să se abţină să se ralieze unei tabere sau alteia. ALDE s-a subţiat tare, acum au mai puţini parlamentari decât PMP. Într-un nou guvern va trebui cooptat UDMR ca să aibă o majoritate stabilă, dar nu ar trebui să se amestece aici pentru că e o bătălie între găşti în interiorul PSD. Şi acolo bătăliile sunt cu sânge; aşa l-au executat şi pe Iliescu, şi pe Năstase, şi pe Geoană, şi pe Ponta, aşa îl vor executa şi pe Dragnea. PMP nu va vota moţiunea iniţiată de PSD; nu ştiu dacă vom ieşi din sală, dar nu vom vota moţiunea. Nu vom susţine o moţiune a PSD, pentru că obiectivul nostru este un PSD şubrezit. Dacă se ajunge la căderea Guvernului, PSD intră în opoziţie. După această demonstraţie de prostie politică pe care a făcut-o, PSD nu merită să guverneze pentru că probează că nu au capacitatea de a raţiona corect politic. Soluţia pentru un astfel de partid cu o astfel de conducere care votează în unanimitate împotriva propriului guvern, instalat de numai 6 luni, nu merită decât să fie în opoziţie, iar dl preşedinte Iohannis nu are dreptul să nu-i trimită în opoziţi”, a mai spus Traian Băsescu.