TRAIAN BĂSESCU nu pleacă din politică: După încheierea mandatului, mă înscriu în PMP VIDEO

Traian Băsescu a anunţat, joi, că, după încheierea mandatului de la Cotroceni, se va înscrie în PMP, confirmând astfel declaraţiile făcute cu o zi în urmă de Elena Udrea.

23 oct. 2014, 07:06
TRAIAN BĂSESCU nu pleacă din politică: După încheierea mandatului, mă înscriu în PMP VIDEO

„Doamna Udrea m-a întrebat, după ce a a avut această întrebare în conferinţe de presă şi în emisiuni, ce poate să spună despre intenţiile mele de-a doua zi după ce îmi termin mandatul. Voi deveni membru PMP. Intenţia este să construiesc un partid nou”, a declarat Traian Băsescu,  înaintea plecării la Consiliul European. 

Preşedintele a arătat că în PMP ar trebui aduşi oameni noi pentru că „în mod gratuit, s-a pricopsit cu câţiva parlamentari chemaţi în instanţă”. „Un partid nou trebuie construit cu oameni noi astfel încât în 2016 românii să aibă o alternativă curată”, a spus Băsescu.

Pe de altă parte, şeful statului a declarat că mandatul său se termină pe 21 decembrie, ora 24,00 şi nu poate, constituţional, să rămână în funcţie „nici măcar o oră”, nedorindu-şi o asemenea situaţie, aşa cum s-a susţinut public în ultima perioadă.

Udrea, ANUNŢ BOMBĂ: Traian Băsescu se înscrie în PMP pe 22 decembrie VIDEO

„Indiferent ce se întâmplă în competiţia prezidenţială, mandatul meu se termină pe 21 decembrie, la ora 24.00. Pe 22 decembrie, altcineva trebuie să fie la Palatul Cotroceni, ori un nou ales ori preşedintele Senatului sau al Camerei Deputaţilor, sau mă rog, cum vot fi jocurile, având în vedere că preşedintele Senatului este şi candidat”, a spus Băsescu.

Şeful statului a precizat că, „de pe data de 22, ar trebui să fie un alt preşedinte la Cotroceni” şi a menţionat că nu există niciun articol constituţional care să permită preşedintelui în exerciţiu să îşi prelungească mandatul chiar şi cu o zi.

„Deşi suntem cu doi candidaţi în fruntea sondajelor, care niciunul nu e bun pentru preşedinţia României, eu nu pot rămâne nicio zi după terminarea mandatului prezidenţial”, a arătat Băsescu, cerând ca „acest subiect să nu mai fie unul de dezbatere, pentru că nu are fond problema”.

„Vă rog, plecaţi de la premisa că nu pot, constituţional, să rămân nicio măcar o oră după data de 21 , ora 24.00, pentru că ar fi exercitatea ilegală de mandat de preşedinte, şi în niciun caz nu voi abandona principul din cei zece ani de mandat, de a apăra Constituţia. Rog să nu se mai speculeze pe tema cât rămâne Băsescu după data de 21. Îi liniştesc pe toţi, nu rămân niciun minut”, a mai spus Traian Băsescu.

 „Îmi pare rău pentru români că au de ales între o marionetă a PSD şi un alt candidat care, din păcate, din dorinţa de a parveni în funcţii cu orice preţ, nu a ţinut cont că asupra lui plana riscul incompatibilităţii care se poate manifesta inclusiv după începerea mandatului. O decizie a instanţei de incompatibilitate după validarea mandatului şi după inceperea exercitării funcţiei suspendă exercitarea funcţiei de către preşedinte”, a conchis Traian Băsescu.

ALEGERI PREZIDENŢIALE. Elena Udrea: Dacă electoratul merge pe mâna lui Iohannis, Victor Ponta îl va SPULBERA