TRAIAN BĂSESCU, pe Facebook: „Premierul de la Grivco a nominalizat un om al lui Voiculescu. ŞOCANT!”

Traian Băsescu a comentat, pe pagina de Facebook, nominalizarea lui Eduard Hellvig pentru funcţia de director SRI de către preşedintele Klaus Iohannis.

19 feb. 2015, 19:41
TRAIAN BĂSESCU, pe Facebook: „Premierul de la Grivco a nominalizat un om al lui Voiculescu. ŞOCANT!”

Preşedintele Klaus Iohannis a anunţat, joi, că îl propune pe Eduard Hellvig pentru funcţia director al Serviciului Român de Informaţii. 

„Premierul de la Grivco” reuşeşte să nominalizeze pentru şefia SRI un om al lui Voiculescu. Şocant !!!„, a scris Traian Băsescu.

ELENA UDREA, pe Facebook: La SRI, Eduard Hellvig va sta în poziţie de drepţi în faţa adj. său de patru stele

Eduard Hellvig a fost membru  PC, în perioada 2004-2008 fiind deputat din partea acestui partid.

Între anii 2006 şi 2007, Hellvig  a fost europarlamentar, iar înainte de terminarea mandatului, a demisionat din PC şi s-a alăturat PNL.

CITEŞTE ŞI Iohannis: Florian Coldea rămâne adjunctul SRI. Nu am discutat schimbarea lui

Preşedintele Klaus Iohannis l-a nominalizat pe europarlamentarul PNL Eduard Hellvig pentru funcţia de director al SRI după ce George Maior a demisionat pe 27 ianuarie.

„L-am propus pe Eduard Hellvig pentru poziţia de directorr al SRI. Am avut întâlniri cu liderii partidelor şi le-am adus la cunoştinţă intenţia mea”, a declarat Klaus Iohannis, în cadrul unei declaraţii de presă susţinute joi la Palatul Cotroceni.

Invitat să spună care sunt calităţile care îl califică pe Eduard Hellvig să preia conducerea contraspionajului românesc, Iohannis a răspuns: „Când m-am gândit la o persoană pe care să o propun, am căutat pe cineva care este pregătit pentru o astfel de poziţie, cu energia necesară, care cunoaşte actorii politici, are suficiente cunoştinţe despre activitatea SRI şi care vine să aducă calmul necesar în acest spaţiu. Am căutat o persoană care pentru mine reprezintă garanţia unui parcurs de modernizare, europenizare a SRI.”

La alegerile europarlamentare din 2014, Eduar Hellvig a obţinut un nou mandat de eurodeputat. A fost secretar general al PNL din 2011 şi până în 2014, iar în 2009 a fost coordonatorul campaniei PNL pentru alegerile prezidenţiale pentru Crin Antonescu. El s-a numărat printre cei mai apropiaţi lideri politici, alături de Dan Mihalache, atât de Antonescu, cât şi de Iohannis, atunci când aceştia au fost preşedinţi ai PNL.

În perioada 2004-2008, Hellvig a fost deputat din partea PC şi secretar al Comisiei de apărare, ordine publică şi siguranţă naţională din Camera Deputaţilor, iar între anii 2006 şi 2007 a fost europarlamentar.

Înainte de terminarea mandatului, Hellvig a demisionat din PC şi s-a alăturat echipei liberale din Bihor. Filiala PNL Bihor l-a desemnat candidat pentru un al doilea mandat de deputat, dar acesta nu a câştigat alegerile.

După 2008, Eduard Hellvig a avut activitate politică în Bucureşti, unde a devenit un apropiat al preşedintelui PNL, Crin Antonescu, iar liderul liberal l-a desemnat, la un moment dat, ca posibil ministru într-un potenţial guvern liberal.

Hellving a fost, înainte de 2004, pe rând, consilier politic al fostului vicepreşedinte PNL Horia Rusu în perioada1998-1999, consilier al ministrului de Interne Constantin Dudu Ionescu în perioada 1999-2000, în 2000 consilier al candidatului la Preşedinţia României Mugur Isărescu şi în 2004 director general al Institutului de Studii Sociale.