Traian Băsescu, poftit în casa Mioarei Roman. Cum arată locuinţa VIDEO

După ameninţarea cu instanţa, Traian Băsescu a primit de la Guvern două noi oferte privind locuinţa de protocol în care să mute şi la care are dreptul, potrivit legii, ca fost şef al statului. Una dintre vile se află în Primăverii şi este cea în care locuieşte Mioara Roman. Fosta soţie a lui Petre Roman spune însă că imobilul nu a fost niciodată unul de protocol în adevăratul sens al cuvântului şi că a cheltuit mulţi bani pentru întreţinerea acestuia.

27 ian. 2015, 11:02
Traian Băsescu, poftit în casa Mioarei Roman. Cum arată locuinţa VIDEO

Vila din strada Nikolai Gogol, nr. 2, în care locuieşte Mioara Roman, se află pe lista ce i-a fost propusă de RA-APPS lui Traian Băsescu, alături de casa din strada Orbescu, nr.7. după ce fostul preşedinte a trimis Guvernului o plângere administrativă.

Casa în care stă Mioara Roman se află în vecinătatea Vilei Lac 3, reşedinţa lui Traian Băsescu, în ultimii 10 ani.

Potrivit România TV, vila are 7 camere si 2 camere de serviciu, însă Traian Băsescu a refuzat oferta Guvernului invocând relaţia pe care a avut-o la începutul anilor ’90 cu familia Roman, dar şi faptul că situaţia chiriaşilor nu este clarificată.

Familia Roman a locuit în această vilă timp de 25 de ani, după divorţ, Mioara Roman rămânând chiriaş al RA-APPS, cu care însă s-a judecat în ultimii ani.

Mioara Roman a refuzat să achite chiria de 6 mii de euro stabilită de RA-APPS şi a adunat datorii uriaşe. După ani de procese, a ajuns la o înţelegere cu regia şi se va muta într-un apartament cu trei camere la parterul unei vile, în centrul Capitalei.

CITEŞTE ŞI Victor Ponta, despre plângerea lui Băsescu privind locuinţa de serviciu: NAZURI. Mai multă modestie nu strică

Mioara Roman spune însă că vila din Gogol nu îndeplineşte criteriile de reşedinţă de protocol.

Casa asta n-a fost niciodată de protocol. Eu am reparat acoperişul de nouă ori, acum plouă din nou şi nu l-am mai reparat”, a spus Mioara Roman, pentru gandul.info.

Fostul preşedinte Traian Băsescu a trimis Guvernului o plângere administrativă prealabilă în care avertizează că se va adresa instanţei judecătoreşti dacă nu i se acordă o locuinţă ca reşedinţă şi un cabinet de lucru, spunând că el a agreat cele două vile din Snagov propuse, dar nu a primit răspuns.

În document, Băsescu scrie că, împreună cu reprezentantul RA-APPS şi SPP, a fost realizată o vizionare a celor 7 imobile privind în special aspectele legate de securitatea clădirii şi a demnitarului, dar şi starea tehnică aparentă, stabilindu-se de comun acord că primele cinci imobile din anexă nu corespund criteriilor legale, dar că ultimele două imobile din listă, respectiv Vila 11 şi Vila 1A, ambele situate în Snagov, corespund acestor criterii, urmând ca RA-APPS să evalueze starea tehnică reală şi să decidă.

CITEŞTE ŞI Traian Băsescu ameninţă Guvernul cu judecata pentru locuinţa de serviciu

În replică, Victor Ponta a declarat, luni seara, la România TV, că Regia Patrimoniului Protocolului de Stat nu deţine imobile în zone periculoase, astfel încât fostul preşedinte Traian Băsescu să nu poată locui în acestea.

„Nu aţi vrea să le vedeţi, ca să vedeţi ce înseamnă că…haideţi să fim un pic serioşi. Credeţi că RA-APPS deţine imobile într-o zonă periculoasă ? Toate sunt în zona zero a Bucureştiului”, a spus Ponta.