TRAIAN BĂSESCU, primul mesaj pentru ELENA UDREA, aflată la un pas de arestare

Traian Băsescu, criticat pentru tăcerea în cazul Elenei Udrea, a avut, duminică, la Congresul PMP, primul mesaj pentru fostul ministru.

08 feb. 2015, 09:48
TRAIAN BĂSESCU, primul mesaj pentru ELENA UDREA, aflată la un pas de arestare

„Aș vrea să vă mulțumesc pentru tăria pe care ați avut-o, o mână de oameni, cei care sunteți în sală, cei care sunteți la prezidiu, doamna președinte Elena Udrea, cei care v-ați dedicat acestei idei de a crea un partid nou.

Chiar dacă nu este aici, țin să-i mulțumesc și îi apreciez delicatețea gestului ei de a nu fi în sală. Sper să se bucure de condiții corecte pentru a se putea apăra și sper să îmi confirme încă o dată că este un om cinstit, am convingerea că dacă va putea să o facă, o va face”, a spus Traian Băsescu, în aplauzele sălii.

Întrebat de jurnalişti dacă are emoţii pentru Elena Udrea, Băsescu a răspuns: „De ce nu?”

„Cât timp procurorii ridică semne de întrebare, Udrea are obligația să se ducă în fața procurorilor și în fața judecătorilor. Ea pare a avea convingerea că este se produce un abuz împotriva domniei sale„, a mai spus Traian Băsescu.

Fostul şef al statului a mai spus că vrea să fie un partener pentru PMP, că le va pune la dispoziție experiența sa, dar nu îi va conduce, partidul urmând să fie condus de cei care vor fi aleși duminică la Congres.

Comisia Juridică din Camera Deputaţilor se întruneşte, în cursul după-amiezii, pentru a da rapoarte asupra solicitărilor procurorilor de urmărire penală şi arestare preventivă a Elenei Udrea, în dosarele GALA BUTE şi MICROSOFT.

Direcţia Naţională Anticorupţie (DNA) a cerut, marţi, de la Camera Deputaţilor, două avize pentru arestarea preventivă a Elenei Udrea, fost ministru al Dezvoltării Regionale şi Turismului, unul în dosarul „Gala Bute” şi celălalt în dosarul Microsoft.

În dosarul „Gala Bute”, avizul a fost cerut după ce procurorii DNA au extins urmărirea penală pe numele Elenei Udrea şi pentru luare de mită. DNA a solicitat atât avizarea urmăririi penale pentru noua faptă, cât şi încuviinţarea arestării preventive.

CITEŞTE ŞI Adriana Săftoiu: Tăcerea lui TRAIAN BĂSESCU este absolut asurzitoare, grosolană

În aceeaşi cauză, DNA ceruse luni aviz de la Camera Deputaţilor pentru urmărirea penală a Elenei Udrea, pentru infracţiunile de abuz în serviciu, cu obţinerea pentru sine sau pentru altul de foloase necuvenite, tentativă la folosirea de documente ori declaraţii false, inexacte sau incomplete pentru obţinerea pe nedrept de fonduri din bugetul Uniunii Europene şi folosire a influenţei în scopul obţinerii de foloase necuvenite. Comisia juridică a avizat favorabil, miercuri, solicitarea DNA.

CITEŞTE ŞI TREI cereri de ARESTARE pentru Elena Udrea. Fostul ministru, TURNATĂ la DNA de Dinu Pescariu

În dosarul Microsoft, DNA a cerut, marţi, aviz pentru urmărirea penală a Elenei Udrea, pentru trei fapte de trafic de influenţă – două în legătură cu încheierea şi derularea acordului cadru de licenţiere Microsoft din anul 2009, a contractelor subsecvente şi a actelor adiţionale la acestea, respectiv legate de derularea contractului e-România -, spălare de bani şi fals în declaraţiile de avere, precum şi încuviinţarea reţinerii şi arestării deputatului PMP pentru aceste infracţiuni.

De asemenea, în dosarul Microsoft, procurorii au solicitat aviz pentru înlocuirea măsurii controlului judiciar, luată în cazul Elenei Udrea în 29 ianuarie, cu arestarea preventivă, pentru faptele de spălare de bani şi fals în declaraţii de avere, pentru care este deja urmărită penal. Anchetatorii susţin că Udrea a încălcat condiţiile controlului judiciar când a făcut afirmaţii publice cu privire la acuzaţiile ce îi sunt aduse, motiv pentru care se impune arestarea ei.

Elena Udrea a fost denunţată la DNA de omul de afaceri Dinu Pescariu, vizat în dosarul Microsoft, de la care Udrea ar fi pretins şi primit 500.000 de euro „pentru a-i rezolva problemele din justiţie”, se arată în referatul prin care procurorii cer arestarea deputatului PMP.

TRAIAN BĂSESCU, apariţie-surpriză la Congresul PMP: Am decis să revin în viaţa publică. DISCURS LIVE VIDEO

Traian Băsescu participă la Congresul PMP, de la Palatul Parlamentului. Fostul şef al statului a luat prin surprindere prin venirea sa, în condiţiile în care cei din partid dădeau ca sigur că acesta nu va fi prezent. PMP îşi alege noua conducere, marea absentă de la eveniment fiind Elena Udrea.