Traian Băsescu: DNA vrea să-mi distrugă familia. Fostul preşedinte a dezvăluit acuzaţiile aduse Ioanei Băsescu VIDEO

Traian Băsescu a dezvăluit în exclusivitate pentru România TV care sunt acuzaţiile pe care procurorii DNA i le aduc fiicei sale mari, Ioana.

22 sept. 2016, 13:29
Traian Băsescu: DNA vrea să-mi distrugă familia. Fostul preşedinte a dezvăluit acuzaţiile aduse Ioanei Băsescu VIDEO

Traian Băsescu a declarat în exclusivitate la România TV că fiica sa cea mare, Ioana, a fost ţinută patru ore pe holurile DNA înainte de a i se aduce la cunoştinţă învinuirile.

„Ioana a fost chemată la ora 8 la DNA, a stat 10 minute în biroul procurorului, a cerut să consulte dosarul, dar a fost refuzată. Apoi a stat patru ore pe holuri, după care a fost invitată din nou înăuntru, unde i s-au adus la cunoştinţă învinuirile: instigarea unui director la abuz în serviciu şi instigare la spălare de bani”, a declarat Traian Băsescu pentru România TV.

Traian Băsescu acuză DNA că vrea să-i distrugă familia.

„Au distrus fratele, nepotul, ginerele…”, a spus fostul preşedinte.

Traian Băsescu o face responsabilă pentru aceste anchete pe Laura Codruţa Kovesi, şefa DNA.

„Kovesi şi cateva slugi isi apara imaginea prin pseudo-ancheta. Oricati sustinatori ar avea, din mine, care am vrut sa fac institutii puternice in slujba cetatenilor, din mine are un adversar. „M-a pus Basescu, dar sunt credincoasa lui Iohannis. I-am arestat si pe cei care ne-au propus si numit””, a mai precizat Traian Băsescu.

România TV: V-ati implicat fiica in campanie?

Traian Basescu: Niciodata. Este fals de proportii, valabil si pentru Udrea. A fost total nepregatit, le-au convocat telefonic, ca aveau nevoie sa-si spele imaginea.

Mie cu provocatori, cu falsuri, inscenari mi-a distrus aproape toata familia femeia pe care am inventat-o, dar nu am stiut ca e sluga (Laura Codruţa Kovesi – n.r.)

Pacat, a fost om tanar, in care mi-am pus sperantele ca va continua modul de a ancheta al lui Daniel Morar, institutie sobra, care pe vremea lui Morar nu a facut circ.

Nu ai caracter cand sacrifici oameni ca sa fii renumita pe functie sau sa-ti curga lacrimile sa te decoreze cate un ambasador strain.

Ioana nu a avut bona, Raducu (nepotul lui Traian Basescu – n.r.) a crescut in bratele ei, daca nu o vede o ora plange. Era umflat de plans dupa patru ore, asa l-a gasit acasa… Probabil domnului procuror i-a facut placere si lui Kovesi.

România TV: Fiica e speriata?

Traian Basescu: Ioana nu e speriata, e un om rece. A venit cu sufletul la gura pentru Raducu, ii spusese deja sotul dupa o ora ca plange ca nu o vede, e copil de 1 an si 10 luni… pe care Kovesi l-a batjocorit… nu stiu cat pentru Ioana, e om mare si tare Ioana… Pentru copilas o sa tin minte si pentru declaratia publica „I-am arestat si pe cei care m-au propus si pe cei care m-au numit”.

România TV: Presedintele Iohannis este cel care vrea sa va distruga?

Traian Basescu: Nu cred si nu cred ca un presedinte ar da instructiuni subordonatilor sa faca asta, dar actiunile slugilor depasesc si imaginatia presedintilor.