Traian Băsescu: PSD şi PNL sunt într-o bună convieţuire

Traian Băsescu acuză PSD şi PNL că funcţionează îmtrpună ca pe vremea USL şi că le convine această situaţie, atâta vreme cât sunt avantajate de sistemul de vot într-un singur tur la alegerile locale. El mai spune că nici măcar opoziţie nu fac cele două partide, nici între ele, nici împotriva guvernului.

05 mart. 2016, 16:18
Traian Băsescu: PSD şi PNL sunt într-o bună convieţuire

Traian Băsescu, președintele Mișcării Populare (MP), a declarat sâmbătă, la Brăila, unde a participat la lansarea candidaților MP la funcția de primar, că USL-ul continuă să existe, atâta vreme cât PSD-ul și PNL-ul nu fac opoziție nici unul altuia, nici amândouă, Guvernului.

„Mișcarea Populară nu se bate cu PSD-ul și PNL-ul, ci cu USL-ul. Ei sunt într-o bună conviețuire și i-ați văzut și cu jocul pe care l-au făcut cu alegerile dintr-un singur tur. Încearcă să-și găsească diverse formule pentru a mai ține agenda publică, dar, în realitate, aceste două partide nu fac opoziție nici unul altuia, nici amândouă Guvernului. Sunt împreună cu Guvernul, sunt acolo toți o apă și-un pământ și așteaptă să vină ziua în care vor câștiga alegerile locale. Evident că vor avea o mare surpriză, pentru că voi fi omul care va explica până în ziua alegerilor de ce nu trebuie să se pună ștampila pe candidații PSD și PNL”, a declarat Băsescu.

Liderul MP a mai precizat că ‘oamenii s-au săturat să vadă aceleași figuri reșapate, spunând că noi suntem noul PNL, de exemplu, sau noi suntem PSD-ul curățat’.

Citeşte şi: Traian Băsescu a anunţat candidaţii Mişcării Populare la alegerile locale UPDATE

Prezența la Brăila cu ocazia lansării candidaților MP la funcția de primar l-a determinat pe Traian Băsescu să afirme că atât județul, cât și municipiul nu au avut șansa unor administrații pricepute în atragerea de investitori și dezvoltarea acestei zone a țării.

„Mă uitam că, la Brăila, marile investiții sunt în hipermarket-uri. Este clar că Brăila și județul și municipiul nu au avut șansa unor administrații care să știe să facă altceva decât să stea cu mâna întinsă la bugetul de stat. Administrația locală este un element cheie în dezvoltarea unei comunități, prin atragerea de investiții, ori aici nimeni nu s-a preocupat de creșterea interesului investitorilor’, a declarat Băsescu.

Organizația județeană Brăila a Mișcării Populare a lansat sâmbătă, în prezența a peste 400 de membri și simpatizanți, 31 de candidați la funcția de primar, între care se află și președintele MP Brăila, Viorel Botea, care va candida la Primăria Brăila.

„În prezent, în județul Brăila, avem 31 de candidați validați. Avem organizații în toate cele 44 de localități și sperăm ca, în cel mai scurt timp, undeva pe 15 martie, să finalizăm validarea tuturor candidaților din localitățile din județ, astfel încât să putem intra în alegerile locale cu liste complete’, a declarat Viorel Botea.