Traian Băsescu: România nu prezintă niciun risc de a fi atacată

Preşedintele Traian Băsescu a declarat, marţi, că pentru România nu există "nicio stare de pericol", în ciuda tensiunilor din Ucraina, şi l-a criticat pe premierul Victor Ponta pentru încălcarea Constituţiei României prin faptul că a discutat în guvern despre siguranţa ţării fără să-l notifice pe şeful statului.

06 mai 2014, 17:02
Traian Băsescu: România nu prezintă niciun risc de a fi atacată

„Eu v-am informat public că România nu are nicio stare de pericol şi România nu prezintă niciun risc de a fi atacată”, a declarat Traian Băsescu.

„Preşedintele ţării instituie starea de pericol sau de asediu, nu are domnul Ponta nicio atribuţiune. Eu îmi exercit această atribuţiune şi le spun românilor că nu există niciun pericol”, a subliniat şeful statului.

Citeşte şi Guvernul a trimis către Preşedinţie analiza MAE, MAI şi MApN privind situaţia din Ucraina

„Articolul 87 din Constituţie spune că preşedintele poate participa la şedinţele Guvernului când se discută despre armată, chestiuni de siguranţă. Azi a încălcat Constituţia întrucât a discutat în Guvern o chestiune despre siguranţa ţării fără să-l  notifice pe preşedintele României. Nu mai avea nevoie de un CSAT dacă eram şi eu acolo. Premierul nu a făcut nicio notificare că pe ordinea de zi se află vreuna din din aceste teme”, a mai spus preşedintele Băsescu.