TRAIAN BĂSESCU s-a întâlnit în Herăstrău cu un fost ofiţer SRI: „A fost FILAJUL lui Coldea” FOTO&VIDEO

Traian Băsescu s-a întâlnit, marţi, în Parcul Herăstrău, cu un fost ofiţer SRI. Întâlnirea  a fost confirmată de fostul SRI-ist, Adrian Ovidiu Radu, care acuză faptul că fostul preşedinte este "filat prin ordinul lui Coldea". Adrian Ovidiu Radu este cel care a depus, în luna februarie a acestui an, un denunţ împotriva lui Florian Coldea şi a Laurei Codruţa Kovesi. 

29 apr. 2015, 08:27

Traian Băsescu a fost surprins, marţi, în Parcul Herăstrău, de paparazzii CANCAN.ro, alături de fostul ofiter SRI, Adrian Ovidiu Radu.

Cu sapca în cap şi trăgând din ţigară, Traian Băsescu s-a plimbat cu fostul SRI-ist, acesta avand la el o mapa pe care o tinea foarte strans.

Toata discuţia a durat trei minute, iar apoi, destul de protocolar, fostul presedinte s-a despartit de fostul ofiter SRI.

Adrian Ovidiu Radu a confirmat întâlnirea cu fostul preşedinte, declarându-se un „băsist” convins şi acuzând faptul că fostul preşedinte este „filat” de SRI.

„Azi m-am intâlnit cu fostul presedinte al României… de fapt… Singurul presedinte adevarat! Din nefericirire acest om care a luptat 10 ani de mandat ptr Romania a avut filaj de la SRI… via Coldea! Nu mica a fost mirarea cand … la ora 23.30… „pensatul” de la Realitatea a dat pe post o ” inregistrare”!!!! cu intalnirea de azi cu dl Traian Basescu din parcul Hefestrau. titllurile vuiau pe…banda,….un ” repudiat” al srui intalnire de taina cu T.B in herastrau! idioti! repudiat? da! poate ca, din cauza mea au fost arestati toti sefii .mei….Paltanea de la prahova…,gral Soare Ovidiu seful inspectoratului ptr apararea constitutiei..etc. poate de aia sunt repudiat ptr pensat! culmea. ..l-am sunat pe pensat cand am obaervat aaemenea bazaconii…si i-an tranamis si ms..dar, ! deontoligia! lui procesionala a lasat de dorit! probabil ptr ca in ms ii spuneam sa spuna adevarul si ca..atentie natiune! campania electorala a lui Iohanis a fost sponaorizata de omul de casa a lui N a s t a s e!…..dl Anastasecu Mihai din Campina! soc! deduceti de ce a amutit pensatul…dupa ce 10 min a dat imagini i registrate cu mine si t. b de la intalnirea de azi din Herestrau! ..bomba e alta! T.B este filat prin ordinul lui Cildea.,si ca sa aiba acoperire cica aparrnta legala.,i face prin procuroarea de la dna care recent.la chemat.la.intwrigatoriu pe Ohanisian…vor sa ii insceneze ceva lui T.B! atentie basisti!”, a scris fostul ofiter SRI, pe Facebook. 

 

În luna februarie 2015, fostul ofițer SRI Adrian Ovidiu Radu, expulzat din sistem pentru că a demascat mafia prahoveană a acestui serviciu, a depus marți un denunț penal, la Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție, împotriva următorilor făptuitori: Mihail Florian Coldea – Director interimar al Serviciului Român de Informații, Laura Codruța Kovesi – procuror șef al Direcției Naționale Anticorupție, Robert Marius Cazanciuc – Ministrul Justiției și Marin Constantin – șeful SRL Dâmbovița.

El l-a acuzat pe generalul Coldea pentru săvârșirea infracțiunilor de abuz în serviciu, favorizarea infractorului și încălcarea Legii nr. 51/1991 privind securitatea națională a României și a Legii nr. 14/1992 privind organizarea și funcționarea SRI.

Potrivit denunţului, prezentat în presă, împreună cu colonelul Marin Constantin, acesta ar fi aprobat detașarea lui Florin Teodor Andronache, ofițer activ al SRI Prahova, la Ministerul Justiției, în calitate de consilier al ministrului Robert Cazanciuc. De remarcat că Andronache este și finul lui Cazanciuc. 

Laura Codruța Kovesi este acuzată că, în calitate de Procuror General al României, împreună cu directorul adjunct al SRI, Florian Coldea, au convocat în dese rânduri în biroul acesteia procurori DNA, pentru a-i timora și a-i determina să întocmească dosare într-un mod favorabil intereselor SRI. În ceea ce-l privește pe Robert Cazanciuc, acuzat de abuz în serviciu, acesta s-ar face vinovat de tentativa de a subordona justiția intereselor obscure ale SRI. Denunțătorul se și întreabă, pe bună dreptate: „SRI subordonează justiția sau SRI, ca orice instituție a statului, se supune justiției?”.

În 29 septembrie 2008, Direcţia de Investigare a Infracţiunilor de Crimilatitate Organizată şi Terorism (DIICOT) i-a deferit justiţiei pe lt. col SRI (r) Marius Eugen Soare, mr. SRI (r) Romică Cernică şi cpt. SRI (r) Adrian Ovidiu Radu.

Potrivit DIICOT, în perioada 2004 – 2006, în calitate de cadre militare în cadrul SRI – Secţia judeţeană Prahova, cei trei au divulgat date şi informaţii clasificate ca „secret de stat”, pe care le-au cunoscut în virtutea atribuţiilor profesionale, cu consecinţe directe asupra activităţii SRI în domeniul siguranţei naţionale, fapte care au fost de natură să pună în pericol siguranţa statului.

Datele divulgate şi deţinute neautorizat vizau aspecte tehnice din activitatea SRI, structura organizatorică a SRI Prahova, acţiunile aflate în curs de derulare şi priorităţile investigative ale acestei unităţi, care odată divulgate au pus în pericol siguranţa statului, mai preciza DIICOT.

În 3 martie 2010, Curtea de Apel Alba Iulia, iar a decis în cazul lt.col. (r) Marius Eugen Soare condamnarea la trei ani de închisoare şi un an interzicerea unor drepturi, pentru săvârşirea infracţiunii de divulgare a secretului care periclitează siguranţa statului. Curtea de Apel Alba Iulia a dispus suspendarea condiţionată a executării pedepsei pe durata termenului de încercare de cinci ani.

Cel de-al doilea inculpat, căpitan (r) Adrian Ovidiu Radu, a fost condamnat la doi ani închisoare pentru săvârşirea infracţiunii de culegere şi transmitere de informaţii cu caracter secret ori confidenţial, prin orice mijloace, în afara cadrului legal. Curtea de Apel Alba Iulia a dispus suspendarea condiţionată a executării pedepsei pe durata termenului de încercare de patru ani.

DIICOT a contestat această decizie, iar Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a respins, în 29 iunie, recursul acuzării, astfel că hotărârea rămâne definitivă.