Traian Băsescu, anunţ OFICIAL despre PMP: Până pe 10 octombrie mă voi înscrie în partid

Traian Băsescu a decis să facă pasul oficial pentru înscrierea în Partidul Mişcarea Populară. Fostul preşedinte a declarat va semna actele de adeziune la PMP până pe 10 octombrie.

01 oct. 2015, 08:25
Traian Băsescu, anunţ OFICIAL despre PMP: Până pe 10 octombrie mă voi înscrie în partid

Traian Băsescu a ţinut aproape de PMP în ultimul an, dar acum „relaţia” se va oficializa cel mai târziu pe 10 octombrie. El a declarat însă că nu vrea să fie preşedintele partidului.

Până pe 10 octombrie mă voi înscrie în PMP. Obiectivul meu este să construiesc un partid nou, care să nu fi fost implicat în compromisuri. De aceea sunt şi reticent în a mă aşeza în poziţia numărul unu. Va trebui să găsim o formulă. Vreau să transfer acestui partid toată experienţa mea. Se face şi un Congres înainte. Eu nu am luat decizia de a prelua şefia PMP. Vreau să creez a treia forţă politică, un partid nou şi de aceea sunt si reticent de a ma aseza in pozitia de numarul 1„, a explicat Traian Băsescu.

Traian Băsescu: „Dragnea şi Ponta se urăsc. Trebuie găsită soluţia ca Ponta să plece”

Surse politice susţin că fostul preşedinte ar dori să formeze o nouă platformă Mişcarea Populară, în care să se integreze şi alte formaţiuni politice şi astfel să se realizeze dezideratul mai vechi al lui Băsescu, aceea de a reuni dreapta politică din România sub conducerea sa, informează România TV. De altfel, Traian Băsescu a lăsat de înţeles că este dispus şi la unele compromisuri. „Am spus de alegeri ca nu am vrut sa lansez ipoteza ca acest partid nu va sti ce e compromisul. Problema e ce tip de compromis faci. Nu as mai repeta compromisul cu Voiculescu. Compromisul unei aliante cu PSD nu l-as mai face. Exclus, indiferent cine e liderul PSD. Ma uit acum. Sa accepti sa alegi un politician ca Dragnea in functie de presedinte al partidului in conditiile in care au in generatia de sub Dragnea oameni exceptionali, dar nu au loc de Dragnea. Ponta nu va mai prelua partidul. In niciun caz, insa, spre exemplu, eu ma uitam la Catalin Ivan – este un tip curat, europenizat care ar fi putut fi o solutie exceptionala„, a declarat Traian Băsescu, la Adevărul LIVE.

Anunţul lui Traian Băsescu vine după ce miercuri seara Elena Udrea anunţase exclusiv la România TVexistă posibilitatea ca fostul preşedinte Traian Băsescu să candideze la Primăria Capitalei.

Elena Udrea a dezvăluit că se întâlneşte des cu Traian Băsescu şi se află în aceleaşi relaţii ca înainte. Referitor la o posibilă candidatură la Primăria Capitalei, fostul ministru a declarat că nu ia în calcul o astfel de mişcare. În schimb, Traian Băsescu ar putea candida pentru fotoliul de primar şi „ar şi câştiga”.

„Acum eu nu am un plan de a face politică. Nu îmi trece prin cap să candidez la Primăria Capitalei. E un scenariu la nivel de fantezie. Traian Basescu nu a luat nici o decizie referitor la acest aspect. Teoretic există posibilitatea să candideze la Primăria Capitalei. Băsescu ar câştiga. Avem lideri politici slabi, timoraţi. Daca vom avea candidati marionete asa cum am avut la preşedinţie, pe modelul Iohannis, personal nu văd altă soluţie decât să candideze Basescu. Nu văd cu cine să se compare intr-o lupta pentru Primăria Capitalei”, a declarat Udrea.