SURSE: Traian Băsescu ar urma să se MUTE în casa Mioarei Roman

Fostul preşedinte Traian Băsescu ar fi acceptat să se mute în casa în care a locuit mai bine de 25 de ani Mioara Roman, potrivit unor surse citate de România TV.

30 ian. 2015, 15:37
SURSE: Traian Băsescu ar urma să se MUTE în casa Mioarei Roman

România TV a anunţat că Guvernul ar pregăti documentele necesare pentru atribuirea locuinţei din cartierul Primăverii lui Traian Băsescu.

Traian Băsescu a fost văzut tot mai des la casa din strada Mihăileanu. Fostul preşedinte are la dispoziţie mai puţin de trei săptămâni ca să-şi aleagă o casă de la RA-APPS. Vecinii fostului preşedinte, cei din Mihăileanu, spun că Maria Băsescu s-ar fi mutat deja în vila de pe strada Mihăileanu.

 

Fostul preşedinte Traian Băsescu a trimis Guvernului o plângere administrativă prealabilă în care avertizează că se va adresa instanţei judecătoreşti dacă nu i se acordă o locuinţă ca reşedinţă şi un cabinet de lucru, spunând că el a agreat cele două vile din Snagov propuse, dar nu a primit răspuns.

Vezi AICI cum arată vila din cartierul Primăverii în care ar trebui să se mute Traian Băsescu

 

În document, Băsescu scrie că, împreună cu reprezentantul RA-APPS şi SPP, a fost realizată o vizionare a celor 7 imobile privind în special aspectele legate de securitatea clădirii şi a demnitarului, dar şi starea tehnică aparentă, stabilindu-se de comun acord că primele cinci imobile din anexă nu corespund criteriilor legale, dar că ultimele două imobile din listă, respectiv Vila 11 şi Vila 1A, ambele situate în Snagov, corespund acestor criterii, urmând ca RA-APPS să evalueze starea tehnică reală şi să decidă.

După şase ani de procese, Mioara Roman s-a mutat din vila de protocol a RA-APPS din cartierul Primăverii, unde a locuit vreme de 25 de ani. Întreaga operaţiune s-a desfăşurat sub stricta supraveghere a Oanei Roman, fiica sa cea mică.

Citeşte şi Cum arată una din locuinţele RA-APPS refuzate de Traian Băsescu VIDEO

Noua casă în care s-a mutat Mioara Roman este un apartament cu trei camere de 80 de metri pătraţi şi o curte mică, situat într-o zonă bună a Capitalei. Noua locuinţă aparţine tot RA-APPS, dar chiria este mai mică, aproape 500 de euro pe lună.

Guvernul a prezentat recent o listă transmisă, în luna decembrie, de RA-APPS către Traian Băsescu incluzând şapte case pe care acesta să le utilizeze ca reşedinţă după încheierea mandatului de preşedinte al ţării, printre care şi două vile în Snagov, Guvernul spunând că Băsescu a refuzat unele dintre case şi nu a răspuns pentru altele.

Lista i-a fost transmisă lui Băsescu după ce acesta a solicitat RA-APPS, în atenţia şi a Secretariatului General al Guvernului, să îi fie atribuită spre folosinţă gratuită o locuinţă de protocol cu destinaţia de reşedinţă, alta decât Vila Lac 3, ocupată în prezent, precum şi un spaţiu ca birou de lucru, după încheierea amndatului prezidenţial, conform legii în vigoare.

Pe listă au fost propuse apartamentul cu şase camere din Bulevardul Constantin Prezan, din clădirea în care Traian Băsescu a locuit, la etaje diferite, cu Adrian Năstase şi Nicolae Văcăroiu (cu o suprafaţă de 279 metri pătraţi), Vila 11 din Snagov, Vila 1A din Snagov (472 metri pătraţi), un spaţiu cu cinci camere şi încă trei camere de serviciu din strada Orbescu (440 metri pătraţi), un imobil cu 9 camere din strada David Praporgescu (295 metri pătraţi), un apartament cu 5 camere din strada Barbu Delavrancea (280 metri pătraţi) şi un apartament cu 8 camere din strada Lev Tolstoi (273 metri pătraţi).