Traian Băsescu: Sunt un LIDER ERODAT. Despre dosarul fratelui: Când te amesteci cu tărâţa, te mănâncă porcul

Fostul preşedinte Traian Băsescu a declarat, vineri, că va continua să fie partener al PMP, dar nu vrea să fie liderul acestui partid, adăugând că el este "un lider erodat". Despre Mircea Băsescu, fostul şef de stat a precizat că trebuie corelate anumite informaţii, ceea ce ar putea duce la concluzia că fratele său e nevinovat.

03 iul. 2015, 12:50
Traian Băsescu: Sunt un LIDER ERODAT. Despre dosarul fratelui: Când te amesteci cu tărâţa, te mănâncă porcul

Întrebat despre viitorul său politic, fostul preşedinte a spus că va continua să fie un partener al PMP, care „are vitalitate, are resurse”, însă nu vrea să fie liderul acestui partid.

Citeşte şi: Băsescu, despre Ponta: Mi se pare că acuzaţia de conflict de interese adusă premierului este FORŢATĂ

„Nu vreau. Am fost lider destul. Sunt un lider erodat. Politica are nevoie de lideri mai noi”, a afirmat Băsescu la Gândul live.

De asemenea, întrebat dacă se va implica în campania electorală de anul viitor, Băsescu a spus că va face asta „doar dacă va aduce beneficii cuiva, adică PMP”.

Întrebat despre situaţia fratelui său, Mircea Băsescu, a ginerului său, Radu Pricop şi a nepotului său, Dragoş Băsescu, cercetaţi pentru fapte de corupţie, Traian Băsescu a spus că a vorbit cu fiecare în parte şi că va „dedica o ieşire publică” acestui subiect.

Referindu-se la fratele său, Mircea Băsescu, fostul preşedinte a spus că acesta „s-a băgat în lucruri în care nu trebuia să se bage”: „Când te amesteci cu tărâţa, te mănâncă porcul”.

Citeşte şi: Înregistrări explozive din dosarul lui Mircea Băsescu. Scandal în sala de judecată, la procesul cu Bercea

Fostul preşedinte a precizat că a aşteptat să se întâmple nişte lucruri înainte de a vorbi public despre dosarul fratelui său.

„Marea poveste este cum a luat banii ca să intervină în justiţie. Sigur că Abraham (Pavel Abraham, avocatul lui Bercea Mondial – n.r.) a jucat foarte mult pe ideea că prin mine se intervine, or nu cred că există vreun judecător sau procuror care să poată spune că m-a văzut la faţă în această zonă, dar s-a întâmplat un lucru care, cred eu, va trebui pus cap la cap cu acuzaţiile aduse fratelui meu de tot neamul Bercea„, a explicat Băsescu, scrie Mediafax.

Referitor la „lucrul” pe îl aştepta, Băsescu a explicat că este vorba despre arestarea şi punerea sub acuzare a şefei Tribunalului de la Slatina, Carmen Marinescu, care l-a pus în libertate de nouă ori pe Bercea şi „s-a constatat că a primit vreo 250.000 de euro”.

Vreau şi eu să văd dacă aceşti bani i-a primit de la fratele meu, pentru că fratele meu a vorbit de bani pe care îi primise de la Căpăţână ca să-i dea înapoi, după ce-i luase Căpăţână. Asta era pe acea casetă şi nu bani pe care să-i fi primit în vederea intervenţiei”, a adăugat fostul preşedinte.