Traian Băsescu: Tiberiu Niţu e suspect că a tras la Revoluţie. Probabil a împuşcat câţiva terorişti VIDEO

Traian Băsescu a declarat, luni, că Procurorul general, Tiberiu Niţu, este suspect că ”a tras la Revoluţie”, când era militar în trupele de Securitate şi probabil că ”a împuşcat câţiva terorişti”.

16 mart. 2015, 16:34
Traian Băsescu: Tiberiu Niţu e suspect că a tras la Revoluţie. Probabil a împuşcat câţiva terorişti VIDEO

Traian Băsescu l-a atacat luni pe procurorul general al României, Tiberiu Niţu. „Numai că eu sunt suspect că am făcut o declaraţie iar Niţu e suspect că a împuşcat oameni la Revoluţie, că a tras, Procurorul general. Era în trupele de securitate şi el scrie în declaraţia lui că li s-a spus că tragă înspre Dorobanţi unde se mişcau terorişti şi el probabil că a împuşcat câţiva terorişti, ce să facă”.

În octombrie 2012, după audierile pentru funcţia de procuror general, la ieşirea din sala CSM, Niţu a declarat jurnaliştilor că a primit, în baza legii, 8.000 de metri pătraţi, ca urmare a certificatului de revoluţionar. Militarii care au participat la Revoluţia din 1989 au beneficiat, ca şi civilii, de 10.000 de metri pătraţi de teren, iar în cazul celor 78 li s-a dat câte 8.000, „că atât a putut Primăria”, a precizat el, potrivit Mediafax.

La Revoluţie, Tiberiu Niţu era militar în termen la unitatea de la Televiziunea Română, trei dintre colegii săi fiind împuşcaţi mortal.

Fostul şef al Parchetelor militare, Dan Voinea a susţinut într-un interviu din 2013, că actualul procuror geneneral Tiberiu Niţu ”are în dosarul Revoluţiei o declaraţie în care recunoaşte că a tras la Televiziune”. ”El era atunci militar.Are certificat de revoluţionar acm, dar el trebuie cercetat la fel ca cei care au tras în decembrie 1989”, spunea Voinea.