TRAIAN BĂSESCU, un nou atac pe Facebook la Kovesi şi Niţu: „Oameni extrem de sensibili”

Traian Băsescu a postat un mesaj pe Facebook în care lansează un nou atac la adresa Laurei Codruţa Kovesi şi a lui Tiberiu Niţu, reproşându-le că niciunul "nu a găsit resursele morale" să dezmintă că el nu le-a cerut niciodată să închidă Doarele Revoluţiei şi Mineriadei.

13 mart. 2015, 09:01
TRAIAN BĂSESCU, un nou atac pe Facebook la Kovesi şi Niţu: „Oameni extrem de sensibili”

Traian Băsescu revine cu precizări pe Facebook legate de Dosarele Revoluţiei şi Mineriadei.

„După decizia ICCJ de redeschidere a dosarului 13-15 iunie ’90 o armată de propagandişti s-a repezit pe televiziuni, radiouri şi în mediul virtual să acuze că eu am blocat şi dosarul revoluţiei şi dosarul mineriadei din 13-15 iunie.

În cei 10 ani de mandat au fost trei procurori generali: Ilie Botoş (nu l-am numit eu), Laura Codruţa Koveşi şi Tiberiu Niţu.

Nici unul dintre ei nu a găsit resursele morale să spună, „nu este adevărat, preşedintele Băsescu nu ne-a cerut niciodată să închidem dosarele, aceasta a fost o decizie a procurorului X cu următoarea motivaţie…..”. Altfel oameni extrem de sensibili care la orice cuvînt rostit în spaţiul public cer CSM să le apere reputaţia.

Orice eforturi ar face, şi cu adevărat le face, justiţia nu va fi pe deplin credibilă pînă cînd nu va da o soluţie celor două dosare.”, scrie Traian Băsescu pe Facebook.

CITEŞTE ŞI Traian Băsescu: Există ceva în spatele procurorilor care BLOCHEAZĂ Dosarul Mineriadei

Traian Băsescu a postat, marţi, pe Facebook, un material video în care era prezentată înregistrarea unei întâlniri de la Cotroceni, din 2009, când a avut o serie de contre cu Laura Codruţa Kovesi, procuror general la acea vreme, pe tema Dosarelor Revoluţiei şi Mineriadei.

Traian Băsescu a explicat, ulterior, că nu a vrut ca postarea sa să fie un atac la Kovesi.

” Nu a fost un atac la Kovesi. Am vrut să-mi apăr mandatul. Mi s-a pus în cârcă nerezolvare acestui dosar. Și am făcut repetat cereri ca el să se rezolve. Asta i-am și cerut atunci lui Kovesi. De altfel, o să public și ce i-am cerut lui Tiberiu Nițu la numire, să rezolve acest dosar. Deci nu are legătură cu Kovesi”, i-a spus Traian Băsescu jurnalistului Cătălin Striblea.

CITEŞTE ŞI Traian Băsescu, ATAC la Kovesi pe Facebook: Cum URLA fostul preşedinte la actuala şefă a DNA în 2009 VIDEO