Traian Băsescu, viitorul preşedinte al Republicii Moldova? Cine crede că acesta este planul fostului şef de stat român

Traian Băsescu vrea să ajungă preşedintele Moldovei. Cel puţin asta susţine cel mai mare duşman al său de peste Prut, Vladimir Voronin.

21 mart. 2016, 19:07
Traian Băsescu, viitorul preşedinte al Republicii Moldova? Cine crede că acesta este planul fostului şef de stat român

Fostul preşedinte al Republicii Moldova, Vladimir Voronin, crede că acum că Traian Băsescu a cerut cetăţenia moldoveană, acesta va încerca să ajungă şef de stat.

„Cererea lui Traian Băsescu de a deţine cetăţenia Moldovei se înscrie perfect în modificările Constituţiei. Dacă dvs. nu vă pricepeţi, cererile aceasta se înscriu perfect, gândiţi-vă mai departe”, a spus Vladimir Voronin, în Parlamentul de la Chişinău. Președintele PCRM a făcut aceste afirmaţii în timpul dezbaterilor privind formarea unui grup de lucru ce urmează să se ocupe de modificarea codului electoral, în legătură cu campania privind alegerile prezidențiale. Voronin a criticat formarea acestei comisii și a refuzat să delege un comunist în cadrul grupului de lucru.

Traian Băsescu și soția acestuia, Maria, au depus pe 8 martie 2016 o cerere prin care îi solicită președintelui Nicolae Timofti să le fie acordată cetățenia Republicii Moldova. Procedura prevede ca respectiva cerere să fie avizată de mai multe instituţii ale statului, iar apoi ca preşedintele Republicii Moldova să ia decizia de acordare. „În termen legal este vorba despre un termen de un an de zile, dar sigur că în momentul în care instituţiile vor aviza mai rapid această cerere, preşedintele va lua cererea mai devreme”, a declarat Ana Samson, consultant principal pentru relaţii publice al Preşedinţiei Republicii Moldova.