Băsescu: Banii din dosarul Microsoft au fost folosiţi inclusiv în campania mea. Pescariu şi Florică au gestionat 100 milioane de euro

Fostul preşedinte Traian Băsescu a dezvăluit la România TV că banii din dosarul Microsoft au fost folosiţi în campania electorală din 2009 şi înclusiv în campania acestuia. Traian Băsescu a punctat faptul că încă din 2012-2013 a fost informat de structurile din stat că Dinu Pescariu şi Claudiu Florică au rulat 100 de milioane de euro şi 100 de milioane de dolari pentru campaniile electorale din 2004 până în 2014.

03 oct. 2016, 14:48
Băsescu: Banii din dosarul Microsoft au fost folosiţi inclusiv în campania mea. Pescariu şi Florică au gestionat 100 milioane de euro

Traian Băsescu a precizat la România TV că cei patru condamnaţi din dosarul Microsoft au dus banii în campaniile electorale. „Fie ca vorbim de Sandu, Cocos sau Niro să ştiţi că banii care li se imput s-au dus în campanii electorale, inclusiv în a mea”, a subliniat fostul preşedinte.

Traian Băsescu a declarat că dacă procurorii sau judecatorii ar fi vrut sa ia urmele banilor din dosarul Microsoft ar fi luat fisele se insotire de la containerele care au venit din China în 2008. Informaţiile cu containerele le-am primit din port dupa ce am terminat mandatul la Cotroceni. Daca voiau sa gaseasca banii cheltuiti aflau si destinatia. Acele containere nu s-au descarcat oriunde. Au fost descarcate pe la Târgu Mureş, Suceava, Bucuresti. Ridicolul situaţiei era că acele containere conţineau geci de toate cele trei culori: roşu, galben şi portocaliu. Banii vehiculaţi în acest dosar au finanţat cea mai mare parte din campania din 2009″.

Citeşte şi:  Condamnări definitive în dosarul Microsoft. Gheorghe Pinalti, 6 ani de închisoare; Dorin Cocoş, 2 ani şi 4 luni

Prin conturile lui Pescariu şi Florică au circulat 100 de milioane de euro şi 100 de milioane de dolari

Traian Băsescu a dezvăluit că ştia încă din 2012-2013 de afacerea Microsoft. „Dacă îmi aduc bine aminte din documentele statului prin conturile lui Pescariu şi Florică au circulat 100 de milioane de euro şi 100 de milioane de dolari. Când s-a declanşat furtuna Microsoft mă aşteptam să-i văd pe cei doi reţinuţi. Instituţiile statului ştiau de cel puţin un an înainte ca cei doi să facă denunţuri de toată afacerea. Nu înţeleg de ce au fost lăsaţi şi cu banii şi cu libertatea”.

A fost o întreagă istorie pe care am citit-o în documentele statului. Sumele uriaşe au fost vehiculate timp de 10 ani, din 2004 şi până în 2014. Discutam de o mare ticalosie care se întinde pe 10 ani, care s-a terminat cu 4 nefericiti, iar suma vehiculată este sub 10 la sută din toată afacerea.

Citeşte şi:  Gabriel Sandu, fostul ministru condamnat în Dosarul Microsoft: Toţi miniştrii din România, obligaţi să finanţeze partidele

Revolta mea este ca am citit sub semnatură acele informaţii, iar ce m-a liniştit a fost că au venit la mine în 2012-2013 spre informare şi s-au dus către parchete şi DNA pentru a-şi urma cursul.

Din acesti bani au fost finantate trei campanii: rosie, galbena si portocalie.

Atac violent la Kovesi

DNA a vrut să protejeze în mod categoric exportatorul american de software. Kovesi s-a limitat în a se urca cu piciorele pe români cum face în toate anchetele. O interesează mangaierile pe crestet de la americani şi mai puţin decoraţiile româneşti. DNA nu a avut curaj sa mearga pe responsabilitatea companiei americane. DNA trebuie sa raspunda de ce distruge si firma odata cu infractorul.

Citeşte şi:  Gheorghe Pinalti, PRIMA REACŢIE după ce a fost condamnat la 6 ani de închisoare: Adevăraţii vinovaţi beau şampanie în Bamboo

Placa turnantă a fraudei Pescariu şi Florica sunt liberi si cu banii la ei. Traian Băsescu a subliniat că
sumele care le sunt atribuite prin denunţ nu au ajuns la cei patru. Fostul preşedinte a punctat că au fost două categorii de oameni: cei care au adus bani de campanie, si cei care au dus banii acasa si au facut vile.

Condamnări definitive în dosarul Microsoft. Gheorghe Pinalti, 6 ani de închisoare; Dorin Cocoş, 2 ani şi 4 luni

 

Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a pronunţat sentinţe definitive în dosarul Microsoft. Cea mai mare pedeapsă a primit Gheorghe Ştefan – Pinalti (6 ani), în vreme ce Dumitru Nicolae „Niro” a primit 2 ani şi 4 luni. Instanţa a stabilit de asemenea confiscarea sumei de 9 milioane de euro de la Dorin Cocoş.