TRANSALPINA: CNADNR verifică starea drumului în vederea DESCHIDERII tronsonului Rânca – Sebeş

TRANSALPINA. O echipa a Companiei Naţionale de Autostrăzi şi Drumuri Naţionale din România va verifica luni traseul Transalpina în vederea deschiderii oficiale a celei mai înalte şosele din România. Deşi data la care sectorul ar fi trebuit redeschis circulaţiei publice a fost 1 iunie, oficialităţile au amânat acest termen, în principal din cauza faptului că la altitudini înalte şoseaua era încă acoperită de zăpadă.

RomaniaTV.net
30 iun. 2014, 08:43
TRANSALPINA: CNADNR verifică starea drumului în vederea DESCHIDERII tronsonului Rânca – Sebeş

TRANSALPINA – DN 67C ar putea fi deschis circulaţiei în totalitate, în perioada următoare. Reprezentanții Secției Naționale de Drumuri Gorj și Inspectoratului Județean de Poliție au anunţă că până în zona Rânca (la km 38) circulația se desfășoară în condiții normale. Doar după zona Rânca, pe sectorul de drum la altitudine mare mai erau porţiuni acoperite de zăpadă, potrivit reprezentanţilor Secţiei Drumuri Naţionale Alba. Drumul este însă în regim de şantier, nu are parapeţi în special în zona cea mai periculoasă şi şoferii care-şi testează priceperea pe aceste serpentine riscă amenzi grele şi chiar reţinerea permisului.

Pentru o clarificare urgentă a situației, luni, directorul CNADNR, Narcis Neaga, va verifica la fața locului starea tehnică a drumului în vederea deschiderii circulației și pe tronsonul km 38-Sebeș, potrivit alba24.ro.

La sfârşitul lunii mai, Guvernul anunţa că sesizează Direcţia Naţională Anticorupţie (DNA) pentru posibile fapte de natură penală în acordarea către compania Romstrade a contractului de proiectare şi execuţie a unui tronson din DN 67C Transalpina, precum şi în derularea ulterioară a lucrărilor.
Lucrările pentru Drumul Național 67 C Sebeș – Bengești ( Transalpina) s-au făcut pe o lungime de 148,414 km și au costat 1.229.504.000 lei cu TVA (echivalentul a 346,593 milioane de euro), rezultând un preț pentru un kilometru de drum de aproximativ 2,34 milioane euro.
Neregulile au fost prezentate de Guvern în urma unei verificări efectuate de Corpul de Control la Compania Naţională de Autostrăzi şi Drumuri Naţionale (CNADNR).

TRANSALPINA, cea mai înaltă şosea din România, este închisă în prezent circulaţiei rutiere pe tronsonul Rânca – Sugag. Potrivit CNADNR, închiderea sectorului de drum este semnalizata corespunzător la km 34+500 în dreptul localităţii Rânca (judeţul Gorj), la km 59+800, la intersectie cu DN 7A km – Obarsia Lotrului şi la km 61+160, la intersecţie DN 67C cu DN 7A.

Şoferii care se aventurează pe Transalpina riscă o amendă de până la 680 de lei.

„Drumul este închis circulaţiei publice în acest moment şi este semnalizat corespunzător. Potrivit legii, şoferii care nu respectă indicatoarele rutiere riscă între 6 şi 8 puncte de amendă”, a declarat subinspectorul Alina Teodorescu, purtător de cuvânt IPJ Vâlcea, pentru Adevărul.

DN67C, cunoscut sub numele de Transalpina, este drum care traversează Munţii Parâng din Novaci, Gorj, până în Sebeş, Alba. În judeţul Vâlcea, şoseaua urcă până la cea mai înaltă altitudine din România, aproximativ 2.100 metri.