Transferarea lui Gigi Becali la Penitenciarul Jilava, AMÂNATĂ. Află motivul

Gici Becali ar fi trebuit să plece luni de la Rahova, însă deşi perioada de carantină s-a încheiat, el va rămâne în continuare în penitenciarul de tranzit, informează România TV. Motivul este faptul că omul de afaceri a contestat decizia conducerii închisorii de a-l plasa în regim de detenţie semideschis.

RomaniaTV.net
10 iun. 2013, 08:10
Transferarea lui Gigi Becali la Penitenciarul Jilava, AMÂNATĂ. Află motivul

Gigi Becali îşi prelungeşte şederea la Penitenciarul Rahova. Comisia întrunită la penitenciar a stabilit ca regimul de detenţie al lui Becali să fie unul semideschis, dar miliardarul din Pipera nu este de acord cu această decizie şi a depus contestaţie. Asta înseamnă că Becali mai rămâne la Rahova, deşi perioada de carantină s-a terminat şi luni ar fi trebuit să fie transferat la Penitenciarul Jilava.

Pe Becali l-ar aşteaptă zile grele la Jilava, întrucât, învăţat cu luxul în care trăieşte de când a ajuns să se numere printre bogaţii României, va fi nevoit să se adapteze la condiţiile precare din penitenciar.

Acolo sunt şi celule cu 24 de paturi, iar închisoarea poate fi uşor asemănată cu un ghetou. Becali speră însă să-i convingă pe magistraţii să-i întrerupă pedeapsa pentru trei luni, decizia urmând să fie luată pe 17 iunie.

CITEŞTE ŞI: Ce a scris Becali în cererea de întrerupere a pedepsei

Dacă nu va obţine întreruperea pedepsei, Gigi Becali are totuşi şansa să iasă din penitenciar dacă va fi un deţinut exemplar, regulamentul prevăzând în asemenea cazuri posibilitatea ca o persoană condamnată să beneficieze de 25 de zile de libertate.

La Jilava, Gigi Becali va avea un regim de detenţie semideschis, ceea ce înseamnă că se va putea plimba pe holurile închisorii fără să fie păzit.

Celulele de la Penitenciarul Jilava au 24 de paturi şi câte un televizor la care deţinuţii se pot uita până la ora 22.00, informează România TV.

Apa caldă curge doar de două ori pe săptămână, iar hainele pot fi spălate o dată pe săptămână, la comun cu ceilalţi deţinuţi. Penitenciarul are şi un magazin, însă cumpărăturile nu trebuie să depăşească 375 de lei pe săptămână.

Cum arată celula în care Becali ar urma să-şi petreacă următorii trei ani VIDEO