TRANSFERUL SECOLULUI: Neymar îşi poate lua un Ferrari pe zi în următorii trei ani sau îl poate angaja pe Ronaldo 40 de zile

Suma de 222 de milioane de euro pe care gruparea Paris Saint-Germain a plătit-o FC Barcelona pentru a-l achiziţiona pe Neymar reprezintă echivalentul a 1.089 de maşini Ferrari, 8.522 de asistente angajate pe un an sau 94 de locuinţe în cea mai luxoasă zonă din Londra, notează mirror.co.uk, care prezintă câteva alternative pentru valoarea clauzei de reziliere a contractului brazilianului.

04 aug. 2017, 06:45

Neymar este aşteptat la Paris, pentru a semna contractul cu Paris Saint-Germain, oficializarea transferului exorbitant urmând să fie făcută vineri.

În lire sterline, cele 222 de milioane de euro ar fi aproximativ 199 de milioane.

Cu această sumă, s-ar putea achiziţiona 94 de locuinţe în Kensington & Chelsea – cea mai luxoasă zonă din Londra, 1.089 de maşini Ferrari – un Ferrari 488 costă 182.000 de lire sterline, astfel că în schimbul a 199 de milioane se poate cumpăra un Ferrari în fiecare zi în următorii trei ani, 332.220 de telefoane iPhone 7ssau 28.841 de ceasuri Rolex Oister Perpetual.

Cu preţul unui Neymar, pot fi plătite pentru 12 luni 8.522 de asistente în Marea Britanie, având în vedere faptul că o asistentă are un salariu anual de aproximativ 23.350 de lire sterline.

O altă alternativă pentru cheltuirea sumei de 199 de milioane de lire sterline ar fi angajarea lui Cristiano Ronaldo pentru 40,5 zile. „S-a scris în acest an că Ronaldo a încasat 920.000 de lire sterline pentru patru ore şi jumătate de muncă. Asta înseamnă că pentru preţul lui Neymar îl poţi «cumpăra» pe jucătorul de la Real Madrid pentru 972 de ore … sau 40,5 zile”, notează mirror.co.uk.

Cu banii plătiţi pentru Neymar pot fi cumpărate patru echipe Huddersfield Town (nou promovată în Premier League). „Actuala echipă Huddersfield valorează 52 de milioane de lire sterline. Cu această sumă ai putea lua (aproximativ) bustul lui Neymar”, adaugă Mirror.

FC Barcelona a anunţat, joi, pe site-ul oficial, că reprezentanţii lui Neymar au plătit clauza de reziliere de 222 de milioane de euro, punând capăt astfel unui contract „rupt unilateral şi fără motiv”.

Joi, un avocat specializat în drept sportiv, Juan de Dios Crespo, a mers la sediul Ligii Spaniole de Fotbal, pentru a depune cecul cu suma de 222 de milioane de euro, reprezentând clauza de reziliere a contractului brazilianului Neymar cu FC Barcelona, pe care gruparea PSG doreşte să o achite. Avocatul a fost însoţit de un notar, însă reprezentanţii ligii spaniole au refuzat să primească banii, deoarece ei consideră că acest transfer încalcă prevederile regulamentului privind fair-play-ul financiar al UEFA. Totuşi, La Liga nu poate bloca la FIFA transferul lui Neymar, potrivit Marca. UEFA se va pronunţa în acest caz după 31 august.

Neymar este aşteptat la Paris, pentru a semna contractul cu Paris Saint-Germain, oficializarea transferului urmând să fie făcută vineri.

Neymar, în vârstă de 25 de ani, juca la FC Barcelona din 2013.

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa [email protected].