TRANSFORMARE ULUITOARE. Uite cum arată acum fetiţa subnutrită care era hrănită doar cu pufuleţi

Fetița din Vaslui, care de aproape un an de zile trăiește în spitalul de Pediatrie din Iași, după ce a fost abuzată și înfometată de părinți, este de nerecunoscut.

RomaniaTV.net
14 ian. 2015, 19:51

Florentina este răsfăţata spitalului de copii din Iaşi. Medicii şi asistentele o iubesc la fel ca pe propriii copii.

Fetiţa a împlinit 5 anișori și a captat întreagă atenție a personalului medical, de la care a primit jucării din pluș, multe păpuși și cărți de colorat.

„Pentru secția noastră astăzi este un eveniment deosebit, având în vedere că fetița noastră împlinește cinci ani. Gândiți-va că acum un an acest copil era în prag de moarte, era în comă și la oră actuală noi o sărbătorim. Îi dorim să fie sănătoasă, să aibă parte de noroc în viață, iar peste câțiva ani să vina să ne mai viziteze”, a spus Gina Munteanu, asistenta-șefă a Secției de Gastroenterologie, potrivit libertatea.ro.

Anul trecut, fetiță a fost adusă în comă de la Vaslui la Iași, complet deshidratată și cântărind doar 4 kilograme. Până să ajungă în grijă medicilor, copila a fost hrănită de părinți doar cu pufuleți și ceai. În spital, Florentina a gustat laptele și a mâncat hrană sănătoasă.

„Flori este copilul nostru, adoptat de personal. O colegă de-a noastră, medic rezident, care deocamdată o are în plasament, vrea să înceapă demersurile legale necesare pentru adopție. S-a adaptat foarte mult la condițiile din clinică. Aici a crescut, aici a făcut ochi”, a explicat medicul Marin Burlea, șef Secției.

Părinţii nu s-au mai interesat niciodată de Florentina după ce fetiţa a fost adusă în spital. De altfel, ei au fost decăzuţi din drepturi.

Vezi şi: Iaşi: O fetiţă de trei ani a ajuns la spital cu alcoolemie de 1,8