Transportatoare blindate pe străzile Budapestei pentru securitatea târgurilor de Crăciun

Transportoare blindate ale unităţii antiteroriste ungare TEK au ieşit duminică pe străzile Budapestei pentru a asigura securitatea târgurilor de Crăciun împotriva atacurilor, transmite dpa.

RomaniaTV.net
18 dec. 2017, 07:44
Transportatoare blindate pe străzile Budapestei pentru securitatea târgurilor de Crăciun

Televiziunea publică a difuzat imagini cu transportoare ruseşti BTR-80 în centrul Budapestei, reporterul observând că unii turişti şi-au făcut selfie-uri cu acestea.

Riscul unui atac terorist în Ungaria este considerat foarte scăzut. Oponenţii au criticat operaţiunea ca o demonstraţie nenecesară de putere a premierului naţionalist Viktor Orban.

‘Propaganda de idiotizare (a lui Orban) este în plină glorie: transportoare blindate presupuse a-i descuraja pe terorişti la târgurile de Crăciun din Budapesta prin simpla lor prezenţă. O lipsă totală de radicali musulmani în ţară nu contează; turişti amuzaţi fac selfie-uri’, a scris pe Twitter jurnalistul Janos Szeky.

Potrivit Ministerului de Interne de la Budapesta, măsura a fost luată ca o demonstraţie de forţă şi pentru a garanta sentimentul de siguranţă al populaţiei, adaugă dpa.