Tranzacţie bombă în fotbalul românesc. Miliardarul Ahmetov cumpără acţiuni la Dinamo

Rinat Ahmetov a oferit 3,5 milioane de euro pentru a cumpăra 45% din acţiunile clubului Dinamo. Patronul miliardar al lui Şahtior Doneţk a fost sfătuit să investească la gruparea din Ştefan cel Mare de către Mircea Lucescu şi noul preşedinte al "câinilor", Dinu Gheorghe.

07 mai 2015, 08:51
Tranzacţie bombă în fotbalul românesc. Miliardarul Ahmetov cumpără acţiuni la Dinamo

Mircea Lucescu, Dinu Gheorghe şi Rinat Ahmetov s-au întâlnit miercuri seara, la Barcelona, unde au asistat la semifinala cu Bayern Munchen, ei discutând despre implicarea patronului lui Şahtior Doneţk la Dinamo Bucureşti.

Mai mult, conform unor surse credibile, citate de cancan.ro, Ahmetov s-a înţeles cu Ionuţ Negoiţă pentru a cumpăra un pachet important din acţiunile clubului Dinamo, mai exact 45% din acţiuni, în schimbul cărora urmează să plătească 3,5 milione de euro.

Citeşte şi Mircea Rednic este noul antrenor al lui Dinamo. Puriul a adus ultimul titlu în Ştefan cel Mare

Rinat Ahmetov are mari probleme în Ucraina, unde Doneţk şi regiunea Donbass, unde îşi are majoritatea afacerilor, au intrat sub ocupaţie rusească. Afacerile sale sunt grav afectate, iar Şahtior joacă acum în vestul Ucrainei, la Lvov.

Informaţia implicării sale la Dinamo poate fi confimată de o declaraţie făcută miercuri de Ionuţ Negoiţă, care spunea că se va retrage din fotbal dacă nu vor înceta jocurile de culise din fotbalul românesc, iar în final a precizat că săptămâna viitoare va mai organiza o conferinţă de presă în care va prezenta mai multe lucruri. „Voi începe un război cu tot ceea ce se întâmplă în fotbal. Săptămâna viitoare vom avea o altă conferinţă de presă, unde vom mai discuta un subiect care are legătură cu acesta şi mai am şi alte subiecte. Nu vreau să-mi bat joc de banii mei. Dacă într-un an nu se va curăţa fotbalul românesc, eu mă voi retrage„, a spus Ionuţ Negoiţă.