Traseul pentru pista de biciclete „Victoriei – Pipera” intră în reparaţii

Primăria Municipiului Bucureşti, prin Administraţia Străzilor, a demarat, luni, lucrările de reparaţie a carosabilului şi a trotuarelor pe traseul pe care Municipalitatea vrea să amenajeze piste de biciclete, respectiv Piaţa Victoriei - bd. Aviatorilor - bd. Beijing - bd. Caramfil - sos. Pipera.

RomaniaTV.net
22 mai 2018, 08:41
Traseul pentru pista de biciclete „Victoriei – Pipera” intră în reparaţii

„Lucrările fac parte din contractul încheiat cu Asocierea SC Strabag &Straco SĂ, lider al asocierii SC Strabag. Reparaţiile se vor finaliza până la dată de 15 iunie, moment în care vor începe lucrările de trasare şi semaforizare a traseului de piste de biciclişti mai sus menţionat”, se arată într-un comunicat remis, marţi, de PMB.

La ultima şedinţă a Consiliului General al Municipiului Bucureşti, consilierii au aprobat un proiect de hotărâre privind indicatorii tehnico-economici aferenţi obiectivului de investiţii „Implementarea unui sistem de transport cu bicicletă în zona centrală a Municipiului Bucureşti” – Traseu 1- Piaţă Victoriei- b-dul Aviatorilor

Potrivit proiectului de hotărâre al Primăriei Generale, pista ar urma să aibă 7,7 kilometri şi o lăţime de 1,5 metri, aceasta urmând să fie amenajată pe traseul Piaţa Victoriei – Bd. Aviatorilor – Bd. Beijing – strada Nicolae Caranfil – Sos. Pipera – strada Alexandru Şerbănescu – Bd. Aerogării – DN1 – Piaţa Presei Libere – Sos. Kiseleff – Bd. Constantin Prezan.

Din expunerea de motive a proiectului, reiese că întreaga investiţie pentru construcţia acestei piste se ridică la peste 7,5 milioane de lei.

„Reţeaua de piste de biciclişti din Bucureşti este slab dezvoltată şi nu face faţă traficului existent. În acelaşi timp, configurarea actuală a arterelor de circulaţie din Bucureşti nu asigură o circulaţie fluentă şi facilă traficului de biciclişti şi nici nu permite o dezvoltare a reţelei de piste de biciclete care să îmbunătăţească condiţiile de circulaţie pentru această categorie de participanţi la trafic”, se arată în proiectul PMB.