Tratamente de înfrumuseţare cu argilă

Argila este un produs mineral natural, folosit de mii de ani în medicina tradiţională, dar şi în tratamentele de înfrumuseţare.

08 ian. 2014, 13:37
Tratamente de înfrumuseţare cu argilă

Printre elementele naturale conţinute de argilă se numără fierul, potasiul, calciul, magneziul, manganul, cuprul şi zincul. Toţi aceşti compuşi au capacitatea de repara, catifela, vindeca şi detoxifia pielea, scrie eva.ro.

Mască cu argilă şi ceai verde. Este o mască cu efecte detoxifiante, care oferă supleţe şi vitalitate tenului. Amestecă două linguri cu pudră de argilă cu câteva linguri de infuzie concentrată de ceai verde şi conţinutul unui plic de ceai. Aplică masca pe pielea curată şi las-o să acţioneze cel puţin 15 minute apoi clăteşte-te cu apă călduţă.

Mască cu argilă şi gel de aloe vera. Gelul de aloe vera are proprietăţi cicatrizante şi calmante, fiind ideal pentru tenul sensibil sau iritat. Amestecă două linguri de argilă cu suficient gel de aloe vera încât să obţii o pastă cremoasă. Aplică acest amestec pe ten, lăsând să acţioneze timp de 15 minute.

Citeşte şi Măşti hidratante pentru sezonul rece. Tenul tău le va adora!

Exfoliant cu argilă şi fulgi de ovăz. Fulgii de ovăz în combinaţie cu argila te ajută să scapi de celulele moarte de piele şi să recapeţi strălucirea şi supleţea tenului tău. Amestecă o lingură cu argilă cu o lingură de fulgi de ovăz şi suficientă apă încât să obţii o pastă consistentă. Masează-ţi apoi pielea cu acest amestec şi clăteşte.

Mască cu argilă şi pudră de alge. Alegele îi oferă tenului tău toate vitaminele care îi sunt necesare, iar argila îi asigură necesarul de minerale. Amestecă o lingură de argilă cu o lingură cu pudră de alge şi suficientă apă pentru a obţine o pastă cremoasă. Aplică masca pe faţă şi las-o să acţioneze timp de 15 minute.

Mască cu argilă, iaurt şi ulei de sâmburi de struguri. Iaurtul şi uleiul de sâmburi de struguri, împreună cu beneficiile argilei pot face adevărate minuni cu pielea uscată. Amestecă o lingură cu argilă, o lingură cu iaurt şi câteva picături cu ulei de sâmburi de struguri, apoi aplică pasta rezultată pe faţă. Lasă să acţioneze timp de 15 minute apoi clăteşte.

Citeşte şi Ai tenul îmbătrânit? Reţete de măşti de faţă ca să întinereşti cu 10 ani