Tratamente de înfrumuseţare pe bază de struguri

Pe lângă valorile nutritive pentru care sunt recunoscuți, strugurii oferă și o serie de beneficii pentru ten și păr, ceea ce face ca producătorii de cosmetice să îi folosească în prepararea unei game largi de produse.

RomaniaTV.net
27 sept. 2016, 11:18
Tratamente de înfrumuseţare pe bază de struguri

Dacă vrei să te bucuri de struguri în mod natural, fără toate procesele chimice la care sunt supuși pentru a ajunge în recipientele de pe rafturi, descoperă care sunt cele mai bune tratamente pe care le poți prepara acasă.

Strugurii conțin antioxidanți puternici – cunoscuți sub numele de polifenoli – și bioflavonoide, substanțe care ajută la hidratarea pielii, menținerea elasticității și tinereții ei, în timp ce sâmburii au acid linoleic ce ajută la refacerea membranelor celulare.

Pentru reîntinerirea tenului

Prepară o mască de față din 6 boabe de struguri albi, fără seminţe, 2 linguriţe de iaurt natural şi câte o jumătate de linguriţă de miere, zeamă de lămâie şi ulei de măsline. Crema rezultată o aplici pe fața curățată cu apă călduță și lași să acţioneze 15 minute. Clătește cu apă din abundență și tamponează pielea cu un prosop de bumbac.

Mască revigorantă

Dacă simți că ești obosită indiferent de câte ore ai dormit noaptea, și că asta se vede pe chipul tău, aplică o mască revigorantă pregătită din zeama de la 10 boabe de struguri, 3 linguri de iaurt gras și o lingură de suc de ananas. Lasă să acționeze 10 minute, apoi clătește bine. Ideal este să aplici masca seara, înainte de culcare.

Citeşte şi  Şapte secrete de reîntinerire a pielii

Cremă pentru orice tip de ten

Partea bună a acestei măști este că poate fi aplicată pentru toate tipurile de ten, dar nu și pe cele cu acnee sau răni deschise. Amestecă 6 boabe de struguri zdrobiți, cu o linguriță de miere și 3 de iaurt și aplică masca pe tenul curat. Recomandat este să folosești struguri albi. După 15 minute îndepărtează masca, spălând tenul cu apă călduță.

Balsam pentru păr deteriorat

Folosește un mixer de bucătărie pentru prepararea tratamentului. Pune 20 de boabe de struguri albi, o jumătate de avocado, 1 gălbenuș de ou și 2 linguri de miere. Aplică masca după ce ai spălat părul bine, fără a-l usca. Înfășoară părul într-un prosop de bumbac și lasă să acționeze 30 de minute. La final, curăță părul cu apă multă. Dacă este nevoie, poți să mai folosești puțin șampon.

Tratament antiacneic

Amestecă în blender 6 boabe de struguri albi cu o linguriţă de miere, o linguriță de făină de porumb, o felie de avocado și un vârf de cuțit de bicarbonat de sodiu. Aplică masca pe tenul curat și lasă să acționeze timp de 15 minute. Clătește cu multă apă.

Iată ce greșeli să eviți când îți îngrijești părul