Tratamente naturiste pentru răceală şi gripă

Înainte să luam zece folii de pastile pe zi, ce-ar fi să încercăm şi câteva tratamente naturiste pentru răceală?

09 dec. 2014, 06:52
Tratamente naturiste pentru răceală şi gripă

Atunci când te confrunţi cu o răceala sau o gripă uşoară, tratamentele naturiste te pot ajuta să te vindeci mai repede. Deşi este recomandat să facem o vizită medicului pentru ca acesta să ne dea diagnosticul corect şi, implicit, să ne spună ce medicamente trebuie să luăm, aceste tratamente ajută în cazul ambelor afecţiuni.

Usturoiul este bun şi pentru a preveni răceala şi gripa, dar şi pentru a ajuta la vindecare. Zdrobbeşte 5 căţei de usturoi, amestecă cu 10 linguriţe de miere şi consumă câte o linguriţă din preparat o dată la jumătate de oră.

Care este diferenta dintre raceala si gripa?

Lămâia este un fruct care ajută mult în cazul acestor afecţiuni. Stoarce o lămâie şi adaugă două linguriţe de miere, apoi adaugă apă. După ce ai lăsat-o la macerat o oră, o poţi consuma. Este recomandat să consumi cam 6-7 pahare pe zi.
Poţi încerca şi comprese fierbinţi cu suc de lămâle, aplicate pe piept.
De asemenea, măceşele sunt o sursă importantă de vitamina C. Pentru prevenirea bolii, este de ajuns o porţie de o linguriţă pe zi, iar dacă deja eşti bolnavă, consumă două-trei linguriţe.
Hreanul ras se înveleşte într-o batistă (2-3 linguri) şi se ţine pe frunte şi la rădăcina nasului în jur de 15 minute. Dacă ai pielea sensibilă, este recomandat să îl ţii mai puţin.

Ce sa mananci cand esti racita 

Dacă tuşeşti, siropul de ceapă te poate ajuta, la fel şi ghimbirul. Toacă-le mărunt şi lasă-le la fiert în 300 ml de apă, apoi adaugă jumătate de linguriţă de zahăr. Bea decoctul cât este foarte cald.

Tratamente naturiste pentru raceala si gripa | Cosmopolitan – Reviste femei