Trebuie să citeşti asta!!! Vezi ce se întâmplă cu mâinile tale când nu te speli

Peste 30% din bolile infecţioase au drept cale de transmitere mâinile murdare, cele mai frecvente boli fiind toxiinfecţiile alimentare şi hepatitele, a declarat luni cu prilejul conferinţei "Salvează vieţi! Spală-te pe mâini!" managerul Institutului "Matei Balş", prof. dr. Adrian Streinu Cercel.

05 mai 2014, 10:59
Trebuie să citeşti asta!!! Vezi ce se întâmplă cu mâinile tale când nu te speli

Prof. dr. Adrian Streinu Cercel a precizat că numărul bacteriilor este de 100 de ori mai mare decât numărul genelor umane şi a menţionat că în lume sunt cunoscute peste 30.000 de boli şi simptome.

„De abia acum începem să înţelegem ce se petrece în organismul uman când se îmbolnăveşte. De abia acum înţelegem medicina”, a spus Adrian Streinu Cercel.

Potrivit Agerpres, reprezentantul Institutului „Matei Balş” a mai arătat că peste 30% din infecţii sunt cele cu germeni multirezistenţi, iar una dintre cele mai grave afecţiuni care poate duce la deces este sepsisul (septicemia – n.r.).

Sepsisul produce de 3-4 ori mai multe decese decât infarctul, iar unul din nouă pacienţi spitalizaţi dezvoltă această afecţiune”, a spus Cercel, care a subliniat că contactarea bolilor poate fi evitată prin spălarea mâinilor.

Citeşte şi: Ce pericole îi pândesc pe cei care se scaldă în râuri în timpul verii VIDEO

În opinia lui Cercel, managerii de unităţi medicale care identifică infecţii nosocomiale nu ar trebui pedepsiţi, ci apreciaţi, întrucât acest lucru duce la măsuri de prevenţie pe viitor.

„Le-aş da managerilor de spital un plus atunci când ar identifica infecţiile nosocomiale pentru că acest lucru atrage după sine şi măsuri de prevenire ale unor astfel de situaţi”, a spus Streinu-Cercel.

Referindu-se la controalele din spitale, managerul institutului a spus că acestea se fac în fiecare an, în fiecare trimestru şi a precizat că ultimul a fost făcut în urmă cu două săptămâni.

Vezi: Astrologie medicală: Ce boli poţi avea în funcţie de zodie