Trecutul mai puţin ştiut al fostului premier Dacian Cioloş a ieşit la iveală. Cum a debutat pe scena politică

  Fostul premier Dacian Ciolos ar avea un trecut mai puţin cunoscut. În 1990, tânărul Dacian Cioloș pornea în politică alături de PUNR şi era vicepreşedinte al Junimii Uniunea Vatra Românească, organizaţii considerate ultranaţionaliste  

08 dec. 2018, 19:37

Jurnaliștii de la Gazeta de Cluj au dezvăluit documente mai puţin cunoscute din trecutul lui Cioloș, care arată că CV-ul fostului premier a fost cosmetizat, iar imaginea sa de tehnocrat, fără trecut politic, nu ar fi cea corectă. 

Documentele arată că Dacian Cioloș a fost președinte la PUNR Tineret și vicepreședinte al Junimii Uniunea Vatra Românească.

„Dacian Cioloș se erijează acum în mare salvator al României, când imediat după căderea regimului comunist, îmbrățișa o doctrină naționalistă extremistă, aspecte pe care Dacian Cioloș a încercat să le țină în secret. Dacian Cioloș a fost cândva un ultranaționalist extremist, școlit pe băncile PUNR”, scriu jurnaliștii clujeni.

Dacian Cioloș a fost contactat telefonic de către reporterul Gazeta de Cluj, însă acesta nu a dorit să ofere nicio informație la telefon, ci doar prin intermediul mail-ului pentru a putea analiza întrebările.

„Nu am fost niciodată membru PUNR și în niciuna dintre organizațiile acestui partid. În primele zile de după Revoluție, împreună cu mai mulți colegi studenți, am participat la câteva acțiuni de protejare a unor obiective culturale din Cluj.

Unele acțiuni de acest fel erau organizate și de Junimea Vatra Românească, una dintre primele organizații civice apărute după 1990 care, în contextul de atunci, oferea studenților posibilitatea de a se manifesta civic în acele momente.

Am fost, pentru scurt timp, împreună cu alți colegi studenți la întâlniri ale acestei organizații, dar nu am mai continuat din momentul în care au început discuțiile despre constituirea unei organizații politice de tineret PUNR. În acel moment am avut posibilitatea să merg la studii în Franța și acest lucru a devenit o prioritate.

Nu am deținut nici o funcție în partid”, a afirmat Cioloș, în mailul transmis redacției Gazeta de Cluj.

Citeşte mai mult pe gazetadecluj