Trei ADOLESCENŢI AFGANI, ascunşi sub bancheta unui tren cu destinaţia Viena, descoperiţi de poliţişti

Trei adolescenţi afgani au fost descoperiţi sub bancheta unui tren, la vama Curtici din judeţul Arad. Băieţii voiau să ajungă în Spaţiul Schengen şi aveau asupra lor acte de identitate temporare pentru solicitanţii de azil.

07 aug. 2014, 10:54
Trei ADOLESCENŢI AFGANI, ascunşi sub bancheta unui tren cu destinaţia Viena, descoperiţi de poliţişti

Aventura a trei adolescenţi afgani a luat sfârşit în România. Cei trei băieţi erau ascunşi sub o banchetă dintr-un tren cu destinaţia Viena, potrivit România TV.

Citeşte şi Victor Ponta: Odată cu intrarea României în Schengen, Poliţia de Frontieră va răspunde de tot spaţiul european

Ei au fost găsiţi de poliţiştii de frontieră din vama Curtici, judeţul Arad şi debarcaţi imediat. După ce au fost chestionaţi, adolescenţii cu vârste de 15 şi 16 ani au mărturisit că voiau să ajungă în Spaţiul Schengen. Toţi aveau asupra lor acte de identitate temporare pentru solicitanţi de azil. Tot la graniţa de Vest, dar în judeţul Bihor, poliţiştii de frontieră au mai depistat alţi şase cetăţeni afgani şi unul somalez, care încercau să treacă ilegal în Ungaria pe jos. În toate cazurile, poliţiştii au făcut acte premergătoare începerii urmăririi penale.

Citeşte şi Zeci de migranţi din Orientul Mijlociu, prinşi de Poliţia de Frontieră aproape de Vama Veche VIDEO