Trei bărbaţi din Călăraşi, bătuţi crunt de un fost campion mondial la lupte

Trei bărbaţi din Grădiştea, judeţul Călăraşi, au reclamat la Poliţie că au fost bătuţi şi că li s-a spart parbrizul maşinii de către persoane necunoscute trimise de fostul campion mondial de juniori la lupte, Dumitru Chiru. Primarul localităţii a depus, în urmă cu o săptămână, plângere pe numele sportivului.

21 sept. 2013, 07:58
Trei bărbaţi din Călăraşi, bătuţi crunt de un fost campion mondial la lupte

Potrivit reprezentanţilor Poliţiei Judeţene Călăraşi, agresiunea, sesizată în noaptea de vineri spre sâmbătă la 112 de către cei trei bărbaţi, a avut loc pe DN 3, într-o parcare situată la câţiva kilometri distanţă de localitatea Grădiştea, informează Mediafax.

„Aseară (vineri seară – n.r.), trei bărbaţi, între care doi sunt fraţi, au reclamat o agresiune într-o parcare de lângă DN 3, în apropiere de localitatea Grădiştea, la câţiva kilometri de localitate. Ei spun că li s-a spart parbrizul maşinii Dacia, că doi ar fi fost loviţi, iar unul dintre ei a ajuns la Spitalul Judeţean de Urgenţă din Călăraşi. Ei spun că au fost agresaţi de mai multe persoane pe care nu le-au putut identifica, dar bănuiesc că acestea au fost trimise de fostul campion mondial de juniori la lupte Dumitru Chiru”, a spus purtătorul de cuvânt al Poliţiei Judeţene Călăraşi, inspector Ramona Tudor.

Ea a mai spus că în acest caz se fac cercetări pentru distrugere, precizând că unul dintre cei trei bărbaţi a depus plângere penală pentru loviri şi alte violenţe.

Între cele trei persoane agresate se află doi fraţi, Gheorghe Caraion, consilier al primarului din Grădiştea, şi Victor Caraion.

Potrivit sursei citate, în urmă cu o săptămână, primarul localităţii Grădiştea a depus o plângere la Poliţie, reclamând că a fost înjurat la un meci de fotbal de mai multe persoane.

„De asemenea, acum o săptămână a fost înregistrată o sesizare a primarului din localitatea Grădiştea care acuză că a fost înjurat. Se fac cercetări în acest dosar sub acuzaţia de injurii. În acest moment între plângerea domnului primar şi ultima agresiune nu se poate face o legătură”, a declarat inspector Ramona Tudor.

Primarul localităţii Grădiştea, Constantin Corbu (PDL), a afirmat că între persoanele care l-au înjurat la meciul de fotbal respectiv s-a aflat şi fostul campion mondial de juniori la lupte Dumitru Chiru.

Corbu a mai spus că după incidentul din noaptea de vineri spre sâmbătă a vorbit cu cei trei bărbaţi, care i-au spus că au fost loviţi cu bâtele de persoane trimise de Dumitru Chiru.

„Aceştia mi-au spus că au ajuns la spital după ce au fost loviţi cu bâtele de către oamenii trimişi de Dumitru Chiru, cetăţean de onoare al comunei, medaliat cu aur la Campionatul Mondial de Juniori la lupte libere din 1983, de la Los Angeles, ofiţer în rezervă al Poliţiei Române. Au fost bătuţi cu bâtele şi alte obiecte contondente până au căzut jos, li s-a spart parbrizul la maşină şi apoi au ajuns la spital. Sâmbăta trecută la un meci de fotbal eu am intervenit într-o altercaţie. Acest Chiru lovind câteva persoane, între care şi aceşti doi fraţi care au fost agresaţi aseară. Eu am scris şefului IPJ Călăraşi că domnul Chiru este ofiţer în rezervă, am sesizat la Poliţie şi la Parchet împotriva lui Chiru Dumitru. Vreau ca Poliţia să stea de vorbă cu dânsul, acesta amenninţă de un an pe toată lumea, inclusiv pe mine, iar acum a pus ameninţările în practică”, a declarat primarul Constantin Corbu.

În urmă cu o săptămână, la un meci de fotbal disputat între Dunărea Grădiştea şi Victoria Lehliu Gară, înainte de startul jocului, Dumitru Chiru ar fi agresat trei persoane, pe Gheorghe Caraion, consilier al primarului, pe fratele acestuia, Victor Caraion, şi pe fiul edilului, Dragoş Corbu, în urma unui conflict. Ulterior, fostul campion mondial de juniori l-ar fi înjurat pe primar, care intervenise pentru aplanarea conflictului.

În urma incidentului, primarul a depus plângere la Poliţie.

Dumitru Chiru spunea atunci că el a fost cel agresat, însă nu a depus plângere la Poliţie.