Trei bărbaţi din Galaţi, reţinuţi pentru braconaj

Trei bărbaţi din localitatea gălăţeană Nămoloasa au fost reţinuţi, după ce au fost prinşi în flagrant braconând pe un fond de vânătoare din judeţ.

09 oct. 2013, 15:18
Trei bărbaţi din Galaţi, reţinuţi pentru braconaj

Poliţiştii au depistat în flagrant, pe un fond de vânătoare situat pe raza localităţii Nămoloasa, patru persoane care transportau o căprioară cu o căruţă, a anunţat, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului de Poliţie al Judeţului Galaţi, comisar Cristina Tatulici.

În urma primelor verificări efectuate, poliţiştii au constatat că animalul, în greutate de aproximativ 25 de kilograme, prezenta trei plăgi împuşcate. Asupra celor patru persoane, cu vârste între 22 şi 69 ani, au fost găsite două arme de vânătoare şi nouă cartuşe de calibru 12 mm. Efectuându-se verificări la gestionarul fondului de vânătoare s-a stabilit că în această perioadă nu a fost emisă nicio autorizaţie de vânătoare, scrie Agerpres.

Cadavrul animalului a fost înaintat către Institutul de Diagnostic şi Sănătate Animală Bucureşti, în vederea efectuării necropsiei.

Trei dintre cei patru bărbaţi au fost reţinuţi pe bază de ordonanţă pentru săvârşirea infracţiunii de braconaj, cel de-al patrulea fiind cercetat în stare de libertate.

Citeşte şi Membrii unui club de vânătoare din Urlaţi, reţinuţi pentru braconaj