Trei copii în stare critică, într-un camion cu refugiaţi condus de un şofer român

Un camion condus de un șofer român a fost interceptat vineri dimineață în Austria, cu 26 de imigranți la bord, printre care se aflau și trei copii care sufereau de "deshidratare severă" și a căror stare de sănătate a fost declarată ca fiind "extrem de proastă", transmite sâmbătă AFP, care citează un comunicat al poliției austriece.

29 aug. 2015, 17:33
Trei copii în stare critică, într-un camion cu refugiaţi condus de un şofer român

„Cei trei copii au fost spitalizați (…) din cauza stării lor de sănătate extrem de proaste. Medicii ne-au spus că au fost tratați pentru o deshidratare severă”, a anunțat poliția austriacă într-un comunicat, citat de AFP. „Dacă și-ar fi continuat drumul, probabil că situația ar fi putut deveni critică”, a declarat pentru France Presse un purtător de cuvânt al poliției din landul Austria Superioară. 

Camionul, oprit de poliție după ce fusese dat în urmărire, transporta „26 de străini în situație ilegală” care proveneau din Siria, Bangladesh și Afganistan și care au spus că doreau să ajungă în Germania. Interceptarea vehiculului s-a produs în apropiere de orașul Brunau am Inn, nu departe de frontiera germană. Șoferul, un român care refuzase să oprească la un control de rutină, a fost arestat, scrie AFP. Anterior, Reuters a transmis că șoferul ar avea 29 de ani.