Accident grav în Sinaia. Cinci elevi au ajuns la spital după ce au fost loviţi cu maşina de o colegă de liceu

Cinci elevi ai Colegiului "Mihail Cantacuzino" din oraşul Sinaia au fost lovişţi cu maşina de o colegă care a obţinut permisul de conducere în urmă cu mai puţin de două săptămâni. 

17 apr. 2018, 05:41
Accident grav în Sinaia. Cinci elevi au ajuns la spital după ce au fost loviţi cu maşina de o colegă de liceu

Potrivit reprezentanţilor Poliţiei Judeţene Prahova, accidentul avut loc marţi dimineaţă pe o alee care duce către Liceul Cantacuzino din Sinaia. O tânără în vârstă de 18 ani, elevă la acest liceu, a intrat cu autoturismul către clădirea şcolii, moment în care a acroşat cinci elevi care mergeau către unitatea de învăţământ.

Trei elevi au fost răniţi, iar primele informaţii arată că starea lor nu este gravă. Ei au fost preluaţi de ambulanţă pentru a fi transportaţi la spital.

Ulterior, alţi doi elevi ai Colegiului „Mihail Cantacuzino” din Sinaia au ajuns, în cursul zilei de marţi, la spital numărul victimelor ajungând astfel la cinci.

Potrivit Inspectoratului Judeţean de Poliţie (IJP) Prahova, conducătoarea auto a lovit un grup mai mare de elevi, iar iniţial au fost transportate la spital cu ambulanţele trei victime.

Ulterior, la spital s-au prezentat alţi doi elevi care au fost trimişi pentru examinare de către asistentul medical al unităţii de învăţământ.

În urma evaluărilor medicale, s-a stabilit că patru dintre victime au suferit contuzii, iar cea de-a cincea are fractură de os maxilar, fractură de ram mandibular şi o contuzie la genunchi, o singură persoană rămânând internată, informează sursa citată.

Din primele verificări a reieşit că şoferiţa începătoare, elevă a aceluiaşi colegiu, ar fi încercat, la intrarea pe aleea din curtea unităţii de învăţământ, să evite alte două autoturisme care ieşeau de pe această alee.

„Cu câteva minute înaintea începerii orelor de curs, o maşină condusă de o elevă, care se îndrepta spre şcoală, a încercat să evite alte două autoturisme care ieşeau de pe aleea colegiului. Şoferiţa a pierdut controlul volanului, iar maşina a ricoşat. Cinci elevi care tocmai coborâseră din autobuz au fost loviţi. Nu s-au înregistrat alte victime, iar starea răniţilor este, până în acest moment, una stabilă. (…) Toţi cei cinci elevi, victime ale accidentului, sunt conştienţi, nu au suferit răni grave, dar se află în stare de şoc. Doi dintre ei, o fată şi un băiat de 17, respectiv 18 ani, au fost trimişi pentru analize suplimentare la Spitalul Judeţean Prahova. Alţi trei elevi, victime ale aceluiaşi accident, au fost trimişi la Spitalul Orăşenesc Sinaia. Tânăra elevă care conducea autoturismul nu a păţit nimic, dar se află în stare de şoc”, se arată într-un comunicat postat pe pagina de Facebook a Colegiului „Mihail Cantacuzino”.

Potrivit sursei citate, regulamentul de funcţionare al unităţii prevede că accesul rutier în curtea interioară a şcolii este permis doar autovehiculelor cadrelor didactice, ambulanţei, Poliţiei, Jandarmeriei, salubrizării şi altor servicii specifice.

„Am convocat Consiliul Profesoral, urmează să decidem şi în Consiliul de Administraţie, mâine dimineaţă, măsurile care se impun”, a declarat, conform comunicatului, directorul colegiului, Aurora Arieşan.

Citeşte şi Accident grav, biciclist rănit VIDEO