Trei ingineri ROMÂNI au fost evacuaţi din Yemen cu ajutorul navelor de război chineze

Trei români au fost evacuaţi dintr-o zonă de conflict din Yemen cu ajutorul guvernului chinez, care le-a trimis nave de război. Este vorba despre trei ingineri care lucrau la o companie petrolieră locală

03 apr. 2015, 13:49
Trei ingineri ROMÂNI au fost evacuaţi din Yemen cu ajutorul navelor de război chineze

Opt  cetăţeni, între care trei sunt din România, iar ceilalţi din India şi Egipt, au fost evacuaţi la bordul unor nave de război, odată cu cetăţenii chinezi din Yemen, ţară aflată în haos după ce insurgenţii au ocupat capitala, anul trecut.

La data de 30 martie 2015, trei ingineri cetăţeni români angajaţi ai unei companii care activează pe plan local au fost evacuaţi din Yemen de o fregată chinezească cu destinaţia Djibouti. Din Djibouti a fost organizat transportul acestora către România.

Ministerul Afacerilor Externe român a monitorizat permanent operaţiunea de evacuare şi a menţinut legătura cu cei trei cetăţeni români şi cu reprezentanţii firmei unde aceştia îşi desfăşurau activitatea. Demersurile de repatriere s-au finalizat cu succes.

Citeşte şi Coaliţia condusă de Arabia Saudită a început să paraşuteze arme în Yemen

Operaţiunile de evacuare a cetăţenilor străini au fost organizate de misiunile diplomatice ale Chinei din Yemen şi Djibouti, cu sprijinul armatei chineze, care a trimis nave de război în portul Aden imediat.