Trei persoane, muşcate de şerpi la Suceava. Stocul de ser antiviperin, epuizat

O fată în vârstă de zece ani, o femeie de 43 de ani şi un bărbat de 31 de ani au fost muşcaţi de şerpi în ultimele două zile, ei primind tratament de specialitate la Spitalul Judeţean de Urgenţă Suceava, care însă şi-a epuizat stocul de ser antiviperin.

04 aug. 2015, 12:40
Trei persoane, muşcate de şerpi la Suceava. Stocul de ser antiviperin, epuizat

O femeie în vârstă de 43 de ani din Dorna Candrenilor a fost muşcată, duminică, de un şarpe la un deget al mâinii stângi, iar luni au mai fost aduşi la SJU Suceava un bărbat de 31 de ani, din comuna Iacobeni, muşcat de o viperă la piciorul stâng, şi o fetiţă de zece ani care a fost muşcată de un şarpe de gamba dreaptă, informează Mediafax.

Citeşte şi Localnicii sunt ÎNGROZIŢI: Invazie de şerpi într-o comună din Lugoj

Directorul medical al Spitalului Judeţean de Urgenţă Suceava, medicul Tiberius Brădăţan, a declarat că cei trei pacienţi sunt în afara oricărui pericol, au fost deja externaţi şi că li s-a administrat ser antiviperin, fiind epuizat stocul de astfel de ser al SJU Suceava.

El a precizat că se aşteaptă repartiţia dozelor de ser antiviperin solicitate prin comandă furnizorului, iar dacă va fi nevoie, până la completarea stocului, SJU a informat DSP Suceava pentru a putea apela la spitalele din judeţele limitrofe care mai au în stoc acest tip de ser.