Trei persoane, REŢINUTE în dosarul pentru distrugere în cazul operelor lui Constantin Brâncuşi

Monica Vlădoianu, consilier superior în cadrul Direcţiei pentru Cultură şi Patrimoniu Gorj, Orzan Mihaela, consilier la Primăria Târgu Jiu şi arhitectul Camui Iulian au fost reţinuţi, joi, de poliţişti. Reţinerea acestora are legătură cu spălarea cu jet de apă a operelor lui Constantin Brâncuşi din Târgu Jiu.

04 sept. 2014, 16:17
Trei persoane, REŢINUTE în dosarul pentru distrugere în cazul operelor lui Constantin Brâncuşi

‎Monica Vlădoianu, consilier superior în cadrul Direcţiei pentru Cultură şi Patrimoniu Gorj şi Orzan Mihaela, consilier la Primăria Târgu Jiu, sunt acuzate de abuz în serviciu. Arhitectul Camui Iulian este acuzat de favorizarea infractorului.‎

Masa Tăcerii„, „Poarta Sărutului” şi „Aleea Scaunelor” au fost spălate, în 2013, cu jet cu apă sub presiune, la finalul operaţiunii proiectantul lucrărilor de restaurare, Dorin Dănilă, acuzând Institutul Naţional al Patrimoniului că „Poarta Sărutului” s-a îngălbenit, după ce sărurile de fier au ieşit la suprafaţă.

În luna februarie 2014 a fost deschis un dosar penal în care s-au făcut cercetări cu privire la modul în care s-au realizat operaţiunile de spălare a operelor lui Brâncuşi din Târgu Jiu.

CITEŞTE ŞI: Sculpturile lui Constantin Brâncuşi vor intra în patrimoniul UNESCO